Doğulu öğrencilerin tatili bitti

Güncelleme Tarihi:

Doğulu öğrencilerin tatili bitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2001 00:00


Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca Anadolu'nun çeşitli illerinden getirilerek bayram tatili süresince konuk edilen başarılı öğrenciler, İzmir'den memleketlerine uğurlandılar.

Genç ve başarılı öğrencilerin, birbirlerini tanımaları ve kaynaşmalarını sağlamak, başarılarını teşvik etmek, askerliği sevdirmek, büyük şehirleri tarihi ve turistik açıdan tanımalarının yanı sıra sosyal-kültürel bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla düzenlenen program çerçevesinde İzmir'de ağırlanan 21'i kız 50 öğrenciden 30'u, bu sabah, askeri uçakla Adnan Menderes Havaalanı'ndanmemleketleri Diyarbakır ve Muş'a uğurlandı.

Maltepe Askeri Lisesi Komutanı Kurmay Albay Bülent Dağsalı, düzenlenen törende, öğrencilerin tatil süresince Kuşadası, Selçuk, Efes ve Dilek Yarımadası'ndaki tarihi ve turistik yerleri gezdiklerinibelirterek, ''Öğrenciler için büyük alışveriş merkezleri ile fuar ve Kordon'a gezi düzenledik. Öğrenciler bu süre içinde sinema ve tiyatro gibi etkinlikleri de izlediler'' dedi.

Gezinin öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunduğunu ifade eden Albay Dağsalı, öğrencilerin özellikle fabrika ve üretim tesisleri gezisine büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

Albay Dağsalı, İzmir'de misafir edilen öğrencilerden 20'sinin de karayolu ile Burdur ve Antalya'ya gönderildiğini kaydetti.

Duygulu anlar yaşandı

Uğurlama sırasında, birbirlerine ve komutanlara sarılan öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, bazı görevlilerin de gözyaşlarına engel olamadıkları görüldü.

Geziye katılan öğrencilerden Tuncelili Özcan Dutağacı, ilk defa büyük bir şehire geldiğini belirterek, gezdiği yerlere hayranlık duyduğunu söyledi.

Ağrı'dan gelen Özlem Karakuş, tarihi yerler ile Kordon'dan etkilendiğini dile getirirken, Tuncelili Zerrin Yıldız, çok güzel bir gezi yaptığını, edindiği arkadaşları ile komutanlardan ayrılmasının kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

Afyon, Ağrı, Antalya, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tokat, Tuncelive Van illerindeki ilköğretim ve liselerden seçilen 200 öğrenci, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın davetlisi olarak bayram tatili süresince Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da misafir edilmişti.
(a.a)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!