Doğudan gelen hayaller

Güncelleme Tarihi:

Doğudan gelen hayaller
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2019 08:30

TÜRKİYE’nin ilk Çocuk Sanat Festivali, doğudaki 23 ilden festival için İstanbul’a gelen 150 öğrenciyi ve hayallerini ağırladı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un da katıldığı Zorlu PSM’deki DreamTalks etkinliğinde Semih Yalman, çocuklara hayal kurmanın önemi ve hayallerinden asla vazgeçmemeleri gerektiğini anlattı. Tek tek sahneye çıkan çocukların hayalleri şöyle: ‘Güney Koreli BTS grubuyla düet yapmak, piyano ve gitar çalmak, Boğaz Köprüsü’nü görmek, tatil için uzaya gitmek, Anıtkabir’i ziyarete gitmek, diş teli sırasının gelmesi, Kız Kulesi’ni görmek, bütün dilleri öğrenmek, Türkiye’yi gezmek, Afrika’ya yardım etmek, Ahmet Güneştekin’le tanışmak, ralli aracı kullanmak, paraşütle atlamak.’

HAYAL KURMAYI UNUTUYORUZ

Bugüne kadar 50 bin kişinin hayalini dinlediklerini söyleyen Semih Yalman ‘’Araştırmalara göre yüzde yüz olan hayallerimiz üniversiteye gelene kadar yüzde 2’ye düşüyor, hayal kurmayı unutuyoruz. Çocukların, gençlerin hayallerini dinlemek ve onların hayalleri arasında köprü olmamız gerekiyor. Aileler, çocuklara kendi hayallerini empoze etmeyi bırakmalı’’ diye konuştu. 31 Ocak’ta başlayan Çocuk Sanat Festivali, yarın sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!