Doğu'da kutup soğukları

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kutup soğukları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2001 14:15

Erzurum son 20 yılın en soğuk kışını yaşıyor. Kentte ısı bugün sıfırın altında 32 derece olarak ölçüldü. Haldeki sebze ve meyveler dondu.

 

Doğu Anadolu Bölgesi`nde etkili olan yoğun kar yağışının ardından, Erzurum`da son 20 yılın en soğuk kasım ayı yaşanıyor. Soğuk hava, Erzurum Hali`nde tonlarca sebze ve meyvenin donmasına neden oldu .

Bölgede bir süre önce başlayan yoğun kar yağışı, yerini açık ve sert havaya bıraktı. Gece havanın açık olmasından dolayı meydana gelen şiddetli ayaz, hayatı olumsuz etkiliyor.  

Meteoroloji yetkilileri, Erzurum`da son 20 yılın en soğuk kasım ayının dün ve bugün yaşandığını belirttiler. İlde en düşük hava sıcaklığının, dün sıfırın altında 34, bugün ise 32 derece olarak ölçüldüğünü belirten yetkililer, kar yağışı olması halinde şiddetli soğukların yaşanmayacağını belirttiler. Erzurum`da bu akşamdan itibaren kar yağışı bekleniyor.

Erzurum Sebze ve Meyve Komisyoncuları Odası Başkanı Şahin Bilgin, soğuğa karşı halde bulunan komisyoncuların çok hazırlıksız yakalandığını belirtti. Bilgin, Akdeniz Bölgesi`nden kamyonlarla getirilen meyve ve sebzelerin ambalajlarının yapılmasına rağmen şiddetli soğuklardan dolayı donduğunu belirtti. Son günlerde yaklaşık 50 ton meyve ve sebzenin donarak çöpe atıldığını ifade eden Bilgin, bu yönde maddi olarak büyük zararlar yaşadıklarını söyledi.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!