Doğuda kar yağışı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kar yağışı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 12:06

Yurdun bazı bölgelerini yeniden etkisi altına alan soğuk ve karlı hava, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, son günlerde etkisini kaybeden ve yerini kutup soğuklarına bırakan kar yağışı, sabah tekrar başladı.

Kar yağışına hazırlıklı olan ve güne yeniden beyaz bir örtüyle başlayan vatandaşları, yağışla birlikte gelen hava sıcaklıklarındaki artış sevindirdi; eksi 30'lara kadar düşen hava sıcaklığı, eksi 20 dereceye kadar yükseldi.

Bölgedeki kent merkezlerinde 30 santimetreye kadar yükselen kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştı.

Karla mücadele ekipleri, sabah erken saatlerden itibaren kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına başladı.

Bölgede kar yağışının yarın sabahtan itibaren etkisini kaybedeceği, ancak hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. 

VAN, BİTLİS VE HAKKARİ`DE 116 KÖY YOLU KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi`nin Van, Bitlis ve Hakkari illerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 116 köy yolu ulaşıma kapandı.

Dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Van`da 68, Hakkari`de 4, Bitlis`te ise 44 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı, Hakkari merkezde 15, yüksek kesimlerde 75, Bitlis şehir merkezinde ise 51 santimetreye ulaşırken, kar yağışı Van`da sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olmaya başladı.

Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar ve tipi nedeniyle açılan yolların kısa sürede tekrar ulaşıma kapandığını, yol açma çalışmalarına yağışların durmasından sonra başlanacağını söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının iki gün boyunca aralıklarla etkili olacağını, yağışların yarından sonra bölgeyi terk edeceğini ifade etti.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Yukarı-Narlıca Bahçesaray yolu dışındaki bütün yolların ulaşıma açık olduğunu bildirdiler.

Bu arada, kar yağışı ve sis nedeniyle saat 11.00`da yapılması gereken İstanbul-Van uçak seferi de iptal edildi.

KAYSERİ'DE 20 KÖY YOLU KAPALI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'nin Develi İlçesi'ne bağlı 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

THY'nın İstanbul-Kayseri ve Kayseri-İstanbul uçak seferleri de Erkilet Havaalanı'nda pistin yeterince temizlenememesi ve frenleme mesafesinin yetersiz olması nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

BOLU'DA KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde, Karayolları 41. Şube ekipleri, kar temizleme çalışması başlattı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne ait ekipler, Seben-Kıbrısçık ve Mudurnu İlçesi yollarının kar nedeniyle kapanmaması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kent merkezinde prefabrik konutlarda yaşayan depremzede çocuklar ise kartopu oynayarak karın keyfini çıkarıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!