Doğubeyazıt'ta çatışma: 1'i ağır 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Doğubeyazıtta çatışma: 1i ağır 3 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 10:37

Doğubeyazıt-Gürbulak karayolunda seyir halinde yol kontrol devriyesi görevini yaparken, taktik tekerlikli zırhlı kobra aracına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıdan sonra çıkan çatışmada 1'i ağır, 3 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Bu saldırının ardından Ağrı Dağı’nda helikopter destekli teröristlere karşı başlatılan operasyon ise sürüyor.

Bugün saat 11.00 sıralarında Doğubayazıt'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Yaygınyurt Köyü yakınında meydana geldi. Bölgede konuşlanan jandarma kuvvetlerine, bir grup PKK'lı terörist tarafından ateş açıldı. Güvenlik kuvvetleri, teröristlere anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1'i ağır, 3 asker yaralandı. Ağır yaralanan bir asker, helikopterle hemen Erzurum'a sevk edilirken, diğer 2 asker Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

PKK'lı teröristlerle, güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışma sürerken, bölgeye takviye askerler gönderildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle jandarma arasında çıkan çatışma sonrası Genelkurmay Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Saat 10.20'de meydana gelen olayla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Ağrı/ Doğubayazıt, Gürbulak karayolunda, seyir halinde bir araçtan yol kontrol devriyesi icra eden bir taktik tekerlekli zırhlı kobra aracına roketli saldırıda bulunulmuştur. Olayda, biri ağır olmak üzere üç jandarma uzman çavuş yaralanmış, yaralılar olay bölgesinden Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir.

HORASAN'DA ASTSUBAYA SİLAHLI SALDIRI

Erzurum'un Horasan ilçesinde bir astsubay, görev yaptığı bölüğüne aracıyla gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Önceki gün Muş Malazgirt'te ailesiyle birlikte evine dönen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın aracı arıza yapmış, aracından inen Binbaşı siyah bir araçtan açılan çapraz ateşle şehit edilmişti.

Alınan bilgiye göre, 9. Kolordu Komutanlığı 34. Mühimmat Bölüğü'nde görev yapan Astsubay Üstçavuş Nazım Altun'un işe gittiği sırada kullandığı aracı, Üçyol mevkisi TEDAŞ kavşağında arıza yaptı. Aracından inen Altun'a bu sırada yanına yaklaşın siyah renkli bir araçtan ateş açıldı.



Haberin Devamı

Doğubeyazıtta çatışma: 1i ağır 3 yaralı
Malazgirt Jandarma Komutanı şehit oldu



Saldırıda karnından yaralanan Altun, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Horasan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan saldırıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 34’üncü Mühimmat Bölge Komutanlığında görevli astsubay birliğine giderken Erzurum'un Horasan İlçe merkezinde aracının arıza yapması üzerine inerek aracını kontrol ettiği esnada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek şöyle denildi: "Personelin karşılık vermesi üzerine teröristler olay bölgesinden kaçmıştır. Olayda karın bölgesinden yaralanan astsubayımız, yaralı olarak birliğine aracı ile intikal etmiş, müteakiben birlik komutanlığınca Erzurum Askeri Hastanesine sevk edilmiştir. Personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.” Açıklamada ayrıca, astsubaya saldıran terör örgütü PKK üyelerinin yakalanmasıyla ilgili Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışmalara başlandığı belirtilerek "bu kapsamda, ilçenin giriş-çıkışları kontrol altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

TATVAN'DA POLİS ARACINA MAYINLI SALDIRI

Haberin Devamı

Doğubeyazıtta çatışma: 1i ağır 3 yaralı

Bu arada Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yol güvenliğini sağlayan 2 zırhlı polis aracına mayınlı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybının ve maddi hasarın meydana gelmediği, bölücü terör örgütü mensuplarının ise yaralı olarak olay yerinden kaçtıkları belirtildi.

Doğubeyazıtta çatışma: 1i ağır 3 yaralı
Şemdinli şehidi memleketine uğurlandı

Bitlis Valiliği, saldırının Tatvan-Van karayolunun 13 kilometresinde sabah saat 07.40 sıralarında yaşandığını açıkladı. Yol kenarına döşenen mayının patlatıldığı ve taciz ateşinin açıldığı belirtilerek, "29/07/2015 günü, Tatvan İlçesine 13 km kala saat 07:40 sıralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca Bitlis-Van Karayolu üzerinde yol güvenliği görevini ifa eden Bitlis İl Emniyet Müdürlüğümüze ait iki adet zırhlı araca yönelik yol kenarına döşenen mayın patlatılmış ve taciz ateşi açılarak saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya anında karşılık verilmiştir. Ayrıca verilen karşılık sonucu Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yaralı olarak olay yerinden kaçtıkları değerlendirilmektedir. Yaşanan saldırıda herhangi bir yaralımız ve maddi hasarımız bulunmamaktadır." denildi.

LOJMANDA SALDIRININ İZİ

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/97515/2/1/yuksekovada-lojmanlara-roketli-sald-r


Yüksekova'da adliye lojmanları ile polislerin kaldığı TOKİ konutlarına teröristlerce dün akşam eş zamanlı roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından ilçede bir çok adrese operasyon yapıldı. Yüksekova’da dün saat 22.15’de eş zamanlı olarak adliye lojmanları ile ilçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Esentepe Mahallesi’nde polislerin kaldığı TOKİ konutlarına teröristlerce reketatarlı saldırı düzenlendi. 6 katlı adliye lojmanlarında roket mermisi çatının hemen altına, polislerin kaldığı TOKİ konutlarında ise yine binanın boş duvar bölümüne isabet etti. Saldırılarda her hangi bir can kaybı olmadı.

Haberin Devamı

Doğubeyazıtta çatışma: 1i ağır 3 yaralı
Kerkük-Yumurtalık'a saldırı açıklaması

İlçe merkezindeki saldırıların hemen ardından Yüksekova ilçe merkezinde geniş çaplı operasyonlar yapıldı. Sabah saatlerine kadar bir çok adrese operasyon yapıldığı belirtildi. Yetkililer, gözaltılarla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

SASON'DA KORUCULARA TUZAK

Doğubeyazıtta çatışma: 1i ağır 3 yaralı

BATMAN'ın Sason İlçesi'ne bağlı Kelhasan Köyü'nde, korucuların bulunduğu araç geçerken, yol kenarındaki çilek kasalarına PKK'lı terörislerce yerleştirilen bomba, uzaktan kumanda patlatıldı. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Yaklaşık 2 bin köy korucusunun bulunduğu Sason İlçesi'nde, Kelhasan Köyü ile Binoni Mezrası arasında, korucuları taşıyan aracın geçişi sırasında, yol kenarındaki çilek kasalarının içine yerleştirilen bomba, teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatıldı. Bomba araç geçtikten saniyeler sonra patladığı için şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluştu ve kenardaki bariyer parçalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!