Doğubeyazıt’a veteriner çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Doğubeyazıt’a veteriner çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:17

AVRUPA Birliği, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde kuş gribi salgını görülmesi üzerine alarma geçti. AB uzmanları dün Türkiye’ye hareket ettiler. AB Komisyonu’nun sözcülerinden Micheal Mann, AB Komisyonu’nun görevlendirdiği veterinerlerden oluşan bir heyetin, Dünya Sağlık Örgütü heyetiyle birlikte Türkiye’de birlikte çalışacağını belirterek, Türk yetkililerin de katılımıyla durumu inceleyeceklerini ifade etti. AB Komisyonu, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Salgın Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’yle birlikte ortak çalışma yürütecek.

WHO HEYETİ GELDİ

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) İsviçre Şubesi Genel Başkan Yardımcısı Fedela Chaib, Türkiye’deki ölümlerin Avrupa’yı tedirgin ettiğini söyledi.

Chaib, "WHO, Kopenhag’dan bu akşam (dün) Ankara’ya 5 kişilik bir heyet yolladı. Heyet Türk doktor ve yetkililere bu konuda aydınlatıcı bilgiler verecek" dedi.

Kars’ta öpüşme tokalaşma yasağı

KARS Belediye Meclisi, Iğdır ve Ağrı’nın Doğubeyazıt’ta ortaya çıkan kuş gribi vakaları üzerine tavsiye niteliğinde olmak üzere öpüşme ve tokalaşmayı yasakladı. Kars Belediye Meclisi AKP’li Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "Karar tavsiye niteliğinde olacak. Kimseye zorunlu bir şey getiremeyiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!