Doğubayazıt Devlet Hastanesindeki yolsuzluk iddiası

Güncelleme Tarihi:

Doğubayazıt Devlet Hastanesindeki yolsuzluk iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2005 12:54

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Belediye Başkan Vekili Nusret Topdemir, “ilaç alım yolsuzluğuyla ilgili beyanatının olmadığını” bildirdi.

Topdemir, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce Ağrı Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan başkanlığında Valilik salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alarak yaptığı konuşmada, hastanenin fiziki yetersizliği, başhekimlerin sürekli değişmesi ve uzman doktor eksikliğini dile getirdiğini kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Akkuş'un bu konuşma üzerine verdiği cevapta ise yolsuzluk iddialarını dile getirdiğini belirten Topdemir, açıklamasında, “Yolsuzluk iddialarıyla ilgili ben maddi bir rakam belirtmedim. Bunları İl Sağlık Müdürü Sayın Akkuş söyledi. Ben sadece fiziki yetersizliğe, uzman doktor eksikliğine dikkat çektim” ifadelerine yer verdi.

Ağrı Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Akkuş da  kendisinin söz konusu toplantıda söylediklerini yineleyerek, “Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'ne ilaç alımında yolsuzluk yapıldığı yönünde iddialar üzerine Ankara'dan müfettiş talebinde bulunduk. İlaç alımı için düzenlenen ihalelerde yolsuzluk olduğu iddiaları var. Hepsini araştırıyoruz. Gereken yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde ilaç yolsuzluğu yapıldığı iddia edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!