Doğu, Sibirya gibi

Güncelleme Tarihi:

Doğu, Sibirya gibi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kar yağışı, Doğu'yu teslim aldı. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de birçok ilçe ve köy yolu kapandı. Doğu'ya yapılan uçak seferleri de iptal edildi. 5 bin yerleşim biriminin merkezle olan bağlantısı kesildi.

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'i etkisi alan kar yağışı günlük yaşamı felç etti. Önceki gün başlayan kar yağışı nedeniyle Doğu'da Van, Bitlis, Karadeniz'de Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta birçok ilçe ve köy yolu ulaşıma kapandı. Trabzon ve Van'dan yapılan uçak seferleri iptal edildi.

Van ve Bitlis kent merkezlerinde kar kalınlığı yarım metreye ulaşırken, Erzincan, Ağrı, Kars, Muş, Bingöl, Tunceli, Iğdır ve Ardahan'da yaklaşık 5 bin köyün merkezlerle bağlantısının yeniden kesildiği bildirildi. THY'nın Ankara-Van, İstanbul-Van bağlantılı uçak seferleri iptal edildi. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 2 metreyi bulurken, Van kent merkezinde 48, Bitlis'te ise 52 santime ulaştı. Karayolları yetkilileri, Hakkâri'nin Yüksekova-Şemdinli Karayolu çığ düşümesi sonucu, Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Derecik, Van'ın Çatak-Bahçesaray Karayolu da kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapandığını, Van-Bitlis karayolunun Kuzgunkıran, Van-Hakkâri Karayolu'nun Güzeldere geçitlerinde ise ulaşımın güçlükle sağlandığını bildirdi.

24 SAAT YAĞDI

Bölgede günlük yaşamı etkileyen kış koşulları şehirlerarası yollarda da ulaşımın aksamasına neden oldu. Yaklaşık 24 saat aralıksız devam eden kar ve tipi yüzünden 8 ilçe karayolu da ulaşıma kapandı. Yetkililer, Karayazı-Yağan, Karayazı-Elmalıdere, Karayazı-Göksu, Karayazı-Gökoğlan, Gaziler-Yeniköy, Ardahan-Posof, Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Göle ilçe yollarında dün öğle saatlerinden bu yana ulaşım yapılamadığını söylediler. Bu yolların yeniden ulaşıma açılmasına çalışılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!