Doğu Perinçek: ABD’nin kurduğu Kosova olmayalım

Güncelleme Tarihi:

Doğu Perinçek: ABD’nin kurduğu Kosova olmayalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 09:22

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin silahlandırdığını iddia ettiği güney sınırımızdaki terörist gruplarla mücadelede tüm partileri birleşmeye çağırdı.

Haberin Devamı

Perinçek İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki konuşmasında şunları söyledi: "Bizi esir etmek için bu Ermeni soykırımı yalanlarını uydurdular ve Türkiye'ye dayattılar. Yüzyıl sonra da bakın bu yeniden piyasaya sürüldü. Hangi koşullarda? Bu kez Türkiye, İran, Irak, Suriye topraklarında ABD ve İsrail sözüm ona Kürdistan adı altında Kürdistan’la hiçbir ilgisi olmayan yeni bir Kosova kuracak. Kosova’yı görüyorsunuz. Amerikan bayraklı bir Kosova kurdular. Kurmak istedikleri ikinci bir Kosova, kukla devlet. Sözüm ona ikinci bir İsrail. Yine vatan savunmasındayız. Bütün partilerimizi, milletimizi, derneklerimizi, örgütlerimizi vatan bütünlüğü için ABD'nin silahlandırdığı, üzerimize sürdüğü Ortadoğu’yu kana bulayan o örgütlere karşı ABD’nin dize getirmek istediği Türk milleti olarak bütün milletimizi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Buradan bu başarımızı şu anda karakollarda sınır boylarında teröristlerin peşinde dağlarda sınır ötelerinde mücadele eden Mehmetçiğimize armağan ediyorum. Bu başarıyı, Mehmetçiğimizle birlikte, kahramanca teröre karşı vatan savunması yapan emniyet güçlerimize, polisimize,korucularımıza armağan ediyoruz. Yolumuz açıktır."
Doğu Perinçek 2005 yılında uluslararası bir konferansta “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri nedeniyle İsviçre’de ceza almıştı. Perinçek cezayı AİHM’ye taşımıştı.

Haberin Devamı

Doğu Perinçek: ABD’nin kurduğu Kosova olmayalım

VIP KARŞILAMA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde İsviçre'ye karşı açtığı ‘soykırımı inkâr davası’nı kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Türkiye’ye dönüşünde Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. VIP önünde hazırlanan bir kürsü üzerine çıkan Doğu Perinçek, burada partililere bir konuşma yaparak kazandığı davayı Mehmetçiklere, polislere armağan etti.

'ARTIK FRANSA CEZA KESEMEZ'

- AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), İsviçre’nin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e soykırımı inkâr etmekten dolayı verdiği cezayı ‘ifade özgürlüğünün ihlali’ sayması, siyasette de yankı buldu.

Haberin Devamı

- Yusuf Halaçoğlu (MHP Kayseri Milletvekili): AİHM soykırımı inkâr gibi bir iddiayı tamamen ortadan kaldırdı. Yani soykırım yoktur diyenin cezalandırılması konusundaki bazı Avrupa ülkelerinin, başta Fransa olmak üzere, böyle bir karar alma imkânlarını ortadan kaldırdı. AİHM kararları, uygulama meselesinde bazı sıkıntılar olmasına rağmen geçerliliği olan bir karar. Yani Fransa’da soykırım yoktur dediğimizde, bu suç olmayacak; Fransa ne 40 bin Euro ceza kesecek, ne de hapis cezası verecek.
- Ömer Çelik (AK Parti Sözcüsü): AİHM’nin nihai Perinçek kararı, başta Fransa olmak üzere pek çok ülkeye insan hakları dersidir. İfade hürriyetine aykırı karar, AİHM’den döndü. Bu konu siyasi kararlarla, yasaklarla, ceza davalarıyla ele alınamaz. Tarihçilerin arşivlere dayanan hür tartışmasıyla ele alınmalı.
- Levent Gök (CHP Grup Başkanvekili): Olması gereken buydu. AİHM kendisinin düşünce özgürlüğü bakış açısını net bir şekilde ortaya koymuştur.
- Barış Yarkadaş (CHP İstanbul Milletvekili): Doğu Perinçek ve arkadaşları Türkiye’yi büyük yükten kurtardı.
- Faruk Loğoğlu (Eski CHP Milletvekili): İfade özgürlüğünün zaferi. Ermeni iddialarına ağır darbe. Perinçek’e teşekkür borçluyuz. (Umut ERDEM/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!