Doğu dondu: Isı sıfırın altında 30

Güncelleme Tarihi:

Doğu dondu: Isı sıfırın altında 30
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'yi kaplayan soğuk hava, özellikle Doğu'da yaşamı olumsuz etkiliyor. Erzurum'da sıcaklık sıfırın altında 30 dereceye kadar düştü. Bolu'nun yolları kapanan bölgelerindeki okullar tatil edildi. Yetkililer, buzlanma nedeniyle sürücüleri uyararak, sürat yapmamalarını istedi.

Yurdun büyük bölümünde geçen hafta sonuna doğru etkili olan yoğun kar yağışı özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerini dondurucu soğuklara bıraktı.

Önceki gece Erzurum sıfırın altında 30 derece ile Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Birçok ev ve işyerinin su tesisatı patladı. Bazı araçlar da sabah trafiğe çıkamadı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nin mevsimin en soğuk günlerini yaşadığını belirttiler.

KÖY YOLLARI KAPALI

Bu arada daha önce ulaşıma kapanan 600 köy yolunda yol açma çalışmaları aşırı soğuklar yüzünden güçlükle yapılıyor. Özellikle köylerden kent ve ilçe merkezlerine yaya olarak ulaşmak isteyen vatandaşlara sık sık ‘‘yola çıkmayın’’ uyarısı yapılıyor.

CESET BULUNDU

Van'ın Bahçesaray ilçesi Yaylakonak Köyü yakınlarında 5 gün önce düşen çığın altında kalan 23 yaşındaki Şefik Kancı'nın cesedi önceki gün öğlen saatlerinde kar altından çıkarıldı. Kancı ile çığ altında kalan Teynur Hatim ise olay günü köylüler tarafından sağ olarak kurtarılmıştı.

Kar nedeniyle kapanan Ankara-İstanbul karayolunun Bolu kesiminde toplam 800 ton tuz, 750 ton agrega (tuzun içine karışan malzeme) kullanıldı. 800 ton tuzun 450 tonu 18 kilometrelik Bolu Dağı geçişine döküldü. 800 ton tuzun 11 milyar 150 milyon lira, 750 ton agreganın da 150 milyon lira maliyeti olduğu öğrenildi. 3 gün sürdürülen karla mücadele çalışmalarında 90 personel toplam 34 araçla 24 saat çalıştı.

BOLU'DA OKULLAR TATİL

Bolu Valisi Nusret Miroğlu, karla mücadele çalışmasının başarılı olduğunu belirterek, ‘‘Kapalı ilçe yolumuz kalmadı. Fakat köy yollarının kapanmasıyla birlikte Mengen, Gerede ve Yeniçağa ilçelerimizde okullar kar yüzünden tatil edildi. Bu okullar yollarının ulaşıma açılmasından sonra eğitim ve öğretime başlayacak’’ dedi.

SÜRÜCÜLER, HIZ YAPMAYIN

Trafik Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ankara-İstanbul karayolunun Bolu kesimini kullanacak sürücüleri, buzlanmaya karşı uyardı. Yetkililer, araçlarda zincir, çekme halatı ve takoz bulundurulmasını isteyerek, bu kesimlerde hız yapılmaması uyarısı yaptılar.

Kayseri'nin kapanan köy yollarının büyük bölümü ulaşıma açıldı. Halen Sarız ve Pınarbaşı ilçelerine bağlı 35 köy yolu açılma kapalı. Bu yolların açılması için de çalışmalar sürdürülüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!