DoÄŸu’da çeÅŸmeler dondu

Güncelleme Tarihi:

Doğu’da çeşmeler dondu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 00:00

Doğu Anadolu Bölgesi’nde iki gündür etkili olan aşırı soğuk hava nedeniyle çeşme ve şadırvanlar buz tuttu.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

KUŞLAR AĞAÇTA DONDU / Foto Galeri

TÃœRKÄ°YE'DEN KIÅž MANZARALARI - FOTO GALERÄ°

KUÅžLAR AÄžAÇTA BÖYLE DONDU / WEB TV  Â

        Â

Sıcaklığın sıfırın altında 32 derece ölçüldüğü Erzurum, önceki gece Türkiye’nin en soğuk kenti oldu. Kar kalınlığı Ardahan’da 42, Ağrı’da 30, Erzurum’da 20, Muş’ta 9, Kars’ta 8 ve Erzincan’da 3 santimetre ölçüldü. Aşırı kar yağışı nedeniyle kapanan Erzurum’da 165, Ağrı’da 77, Muş’ta 60 ve Ardahan’da 20, toplam 322 köye hala ulaşılamıyor.

Bingöl’ün Solhan İlçesi’ne bağlı Gençtavus Köyü Alaca Mezrası’nda çığ altında kalan Recep Orman’ı komşuları kısa sürede kurtardı. Giresun’da Şebinkarahisar ve Sivas’a bağlayan karayolu ise çığ düşmesi sonucu, bir süre ulaşıma kapandı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçaklara buzlanma önleyici sıvı püskürten üç de-icing aracından ikisi arızalanınca seferler allak bullak oldu. Tek araçla işlem yapılması nedeniyle oluşan rötarlar yolcuları isyan ettirdi.

Ankara’da kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli personele dünden itibaren üç gün idari izin verildi.

Ağaçta can verdiler

ÇORUM’da gece eksi 5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle sığırcık kuşları dondu. Ağaçta donan kuşlar belediye ekipleri tarafından toplanarak çöpe atıldı. Eskişehir kent merkezinden geçen Porsuk Çayı -12 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları yüzünden dondu. Bolu’da da gece hava sıcaklığı - 16 dereceye düşerken, Akkayalar travertenleri buz tuttu.

Süs havuzunda buz pateni keyfi

ERZURUM’da Sibirya soğukları hükmünü sürdürürken, kentteki süs havuzları da tamamen buz tuttu. Vatandaşlar, aşırı soğuk havaya karşın, donan havuzlarda patenle kaymanın keyfini yaşadı.

Havalar ısınıyor

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Marmara ve Kıyı Ege’de sağanak şeklinde başlayan yağışlar, önceki akşam saatlerinden itibaren Ankara başta olmak üzere İç Anadolu, İç Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde kar şeklinde görüldü, hava sıcaklığı da Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde 3 ila 5 derece arttı. Çağlar şu bilgileri verdi:
Bugün Ege kıyılarında İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ile Antalya’da kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı tedbir alınmalı.
Cumartesi ve Pazar günleri Karadeniz bölgesinin kıyı kesimi dışında tüm yurtta yağış görülecek. Yağışlar Karadeniz’in İç Kesimleri Bolu, Kastamonu, Düzce, Karabük, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt, İç Anadolu’nun Kuzeyi Eskişehir, Sivas ve Yozgat ile Doğu Anadolu’da kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak. Hava sıcaklığı bugün ve hafta sonu tüm yurtta 3 ila 5 derece daha artacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!