DoÄŸu Anadolu'yu kar ve tipi vurdu

Güncelleme Tarihi:

DoÄŸu Anadoluyu kar ve tipi vurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 14:09

Hızı saatte yaklaşık 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Erzurum’un Muş, Ağrı, Bingöl ile ulaşımı dururken, Muş - Diyarbakır karayolunda da iki gündür ulaşım sağlanamıyor. Yoğun fırtına ve tipinin etkili olduğu Erzurum’da, yaklaşık 381 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler yolları açmak için yaklaşık 3 metreyi bulan karla savaşıyor. Memleketlerine gitmek için Erzurum Otogarı’na gidenler ise kapalı yollar nedeniyle üç gündür terminalde yatıyor.

Haberin Devamı

Erzurum- Artvin karayolunun 43’üncü kilometresinde bulunan 2 bin 120 rakımlı Güzelyayla Geçidi’nde, tipi yüzünden ulaşım aksıyor. Rüzgârın daÄŸlardan taşıdığı kar sebebiyle bölgede ulaşım sık sık kesilirken karayolları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Görüş uzaklığının 5 metrenin altına düştüğü geçitte onlarca kaza yapan araç iÅŸ makineleri tarafından açılan yolda çekiciler tarafından taşındı. Rüzgarın taşıdığı karın kapattığı yolda aralarında ambulans, cezaevi aracı, yolcu minibüslerinin bulunduÄŸu onlarca araç mahsur kaldı. Tipinin kapattığı yolu açmak için çalışan karayollarına ait araç, yolda kalan bir kamyona arkadan çarptıktan sonra güçlükle durabildi. Bölge Trafik, Jandarma ve karayolları ekibinin yoÄŸun çalışmaları sonucu zaman zaman yol açılırken, bekleyen araçlar kontrollü bir ÅŸekilde gönderildi.Â

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

YOLCULAR 3 GÃœNDÃœR TERMÄ°NALDE YATIYOR

Erzurum- Bingöl karayolunun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanması üzerine memleketlerine gitmek için yola çıkanlar 3 gündür Erzurum Otogarı’nda bekliyor. Bir çoğu üniversite öğrencisinden oluşan yolcular, "Sınavlarımız başladı ancak biz hala buradayız. Tipinin durmasını bekliyoruz. Terminalde yatıp kalkmak çok zor oluyor. Umarız bir an önce yol açılır" dedi.

Erzurum’un birçok köyüne tipi ve fırtına nedeniyle elektrik verilemiyor. Çat İlçesi’nin köylerine elektrik verebilmek için TEDAŞ ekipleri sabahın erken saatlerden itibaren çalışıyor.

DOÄžU'DA HAYAT DURMA NOKTASINA GELDÄ°

SİVAS, ÇORUM VE BARTIN'DAN KAR MANZARALARI / WEB TV

3 METRE KAR VAR

Bölgede Bingöl, MuÅŸ, AÄŸrı, Erzurum-Ä°spir istikametlerinde birçok noktaya çığ düştü. Yaklaşık 3 metreyi bulan karlı yollarda ekipler yolları açmak için yoÄŸun çaba sarf etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmaların ardından ulaşıma kapanan Erzurum - Artvin, Erzurum - AÄŸrı ve Karayazı - MuÅŸ yolu ulaşıma açıldı. Erzurum - Bingöl karayolunda ise çalışmalar sürdürülüyor.Â

ERZURUM'DA HAYAT DURDU / WEB TV 

TUNCELÄ° KARLA BOÄžUÅžUYOR / WEB TV

YALOVA DA KAR ALTINDA

Haberin Devamı

Yalova'da sabah saatlerinde etkisini  artıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yalova'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

DaÄŸlık bölgelerde kar kalınlığı yarım metreyi bulurken Ä°l Özel Ä°daresi  yetkililerinden edinilen bilgiye göre Armutlu'ya baÄŸlı Hayriye, Altınova'ya baÄŸlı  Sermayecik ve Çiftlikköy'e baÄŸlı Burhaniye köy yollarına ulaşım saÄŸlanamıyor.Â
 
İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarına ulaşmak için kar  küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer yandan Yalova'nın kaplıcalarıyla bilinen ilçesi Termal'e ulaşım ise  güçlükle sağlanıyor. Birçok araç Termal'e ulaşımın sağlandığı Yenimahalle'den  geri dönmek zorunda kalırken Yalova ve Termal arasında seyreden çok sayıda araç  da maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.

Öte yandan Yalova'da gece en düşük hava sıcaklığının yüksek kesimlerde  eksi 3 derece, kent merkezinde ise sıfır derece olarak ölçüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜ YÜRÜYEREK GEÇTİLER / WEB TV

450 YOLCU KURTARILDI

Kar nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan yolcular ekiplerin çalışması neticesinde kurtarılabildi. Erzurum’dan Bingöl’e ve Bingöl’den Erzurum yönüne giden 9 yolcu otobüsü, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması üzerine Bingöl’ün Karlıova ilçesinde mahsur kaldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu yaklaşık 450 yolcuya Karlıova Kaymakamı Selim Çomak sahip çıktı. Yolculardan 300’ü Karlıova Yatılı Ä°lköğretim Bölge Okulu yatakhanesine, diÄŸerleri de Ä°lçe Jandarma Komutanlığı ile diÄŸer kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleÅŸtirilerek geceyi buralarda geçirmeleri saÄŸlandı. Yiyecek ihtiyaçları karşılanan yolcuları ziyaret eden Kaymakam Selim Çomak, "Yol açılıncaya kadar misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi. Â

Haberin Devamı

ZONGULDAK'TA BEYAZ ESARET / WEB TV 

POSOF’TA BAHAR

Ardahan’ın Posof ilçesinde zemheri ayı olarak bilinen Ocak’ta bahar havasını aratmayan günler yaşanıyor. Çobanlar, ahırlardan çıkardıkları koyun sürülerini meralarda otlatıyor. 10 gün kadar önce yağan karın erimesi üzerine Posof’a 3 kilometre uzaklıkta Doğrular köyünde koyunlarını merada otlatan Vahdettin Doğru, "Eskiden Ocak ayında adam boyu kar olurdu. Şimdi iklim ve mevsimler değişti. Bizde hayvanlarımızı dışarıda otlatarak bu durumdan faydalanıyoruz."diye konuştu.

KÖYDEKİ HASTA KADIN ARAZİ ARACIYLA ALINDI

Iğdır’ın Tuzluca İlçesi’ne bağlı Osman Köy’de ateşli hastalığa yakalanan 32 yaşındaki evli ve 3 çocuk annesi Songül Beyter için ekipler alarma geçti. Özel İdareye ait kepçe, dozer ve greyder hasta kadının yaşadığı köy yolunu ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf etti. Uzun süren çabalar sonunda ekipler Osman Köy’e ulaştı. Ambulansın çıkamadığı köydeki kadın, özel idareye ait arazi aracıyla Gaziler Köyü Sağlık Ocağı’na götürüldü. Songül Beyter, buradan ambulansla alınarak Tuzluca Sağlık Merkezinde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Özel İdare ekipleri, Osman Köyü’ne komşu Sarıbulak Köyü’nün yolunu da ulaşıma açtı. Minibüslerde yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar ekiplere teşekkür etti.

KALP HASTASINI ÖZEL İDARE EKİPLERİ HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nin Süphan Dağı eteklerindeki Kucak Köyü’nde, kalp ve solunum yetmezliği bulunan 47 yaşındaki Naime Gülalmaz’ı Özel İdare ekipleri kurtardı. Patnos’a 30 kilometre uzaklıktaki Kucak Köyü’nün yolu grayder ile açıldı ve arkadan gelen tam donanımlı ambulansa hasta bindirildi.

Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucu Patnos Devlet Hastanesi’ne getirilen Gülalmaz, "112 Acil’den yardım istedik. İki saat sonra evimizin önünde ambulansı ve yolu açmak için gelen ekibi görünce sevindik. Demek ki Devletimiz bizlere bakıyor ve bizleri yarı yolda bırakmıyor. Tüm görevlilere teşekkür ederim." dedi.

İSTANBUL KARA TESLİM / WEB TV 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!