Doğaüstü yok, bilinmeyen var

Güncelleme Tarihi:

Doğaüstü yok, bilinmeyen var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Hürriyet'in ünlü astroloji yazarı Yasemin Boran ile özel yaşamı, yıldızlar, sırlar ve mutluluk üzerine konuştuk
Haberin Devamı

Bizim Yasemin'in Orhan Boran'la, Behice Boran'la, Karadenizli Boran'larla hiçbir bağı yoktur. Bizim Yasemin, Hazar kıyılarından önce Romanya'ya, oradan da Türkiye'ye göç eden Borahan'ların torunu olup doğma büyüme Modalı’dır. Bizim Yasemin, Kadıköy Kız Lisesi mezunudur, New York'ta grafik tasarımı okuyan Efsun ile Fenerbahçe Lisesi 2. sınıf öğrencisi Alican'ın annesidir. Bizim Yasemin, Altınışık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneği'nin kurucu başkanıdır. Ve bu röportaj sayesinde öğrendim ki, bizim Yasemin astrolojide olduğu kadar mutfakta da usta. Şimdi de Yasemin öğrenecek ki, gece yarılarına kadar ağzından ne sırlar almışım. Kendi sayfalarında yazmadıklarını ona nasıl anlattırmışım, mesai arkadaşımı nasıl atlatmışım. Muhtemeldir ki, siz bu satırları okurken Yasemin benim yıldız haritamı hatırlayacaktır.

Falcı değilim

Yasemin Boran'ın Erenköy'de Bağdat Caddesi'ne tepeden bakan yeni taşındığı evindeyiz. Salonun dört bir yanında rengarenk mumlar, köşede bir yer sofrası, yanında küçük bir divan. Kahvelerimizi içtikten sonra falımıza da bakar mı acaba?

- Bizlerin falcı olmadığını söylemekten dilimde tüy bitti. Astrolojinin esası, kendi potansiyelimiz hakkında bilgi sahibi olmak. Bunları gezegenlerin hareketlerinden anlıyoruz. Aslında başınıza gelecek olayları siz hazırlıyorsunuz, olmayan bir şey ortaya çıkmaz. Astrolojinin faldan ayrıldığı kısım işte bu. Ben falcı değilim, gaipten haber vermiyorum, bilinmeyeni araştırıyorum. Diyelim yemek pişireceksiniz, bunun için önce malzemeyi hazır edeceksiniz. Tencerenin altında ateş olmazsa yemek pişmez. Ateş var ama, tencere boş ise yine bir şey çıkmaz ortaya. İşte buradaki ateş, yıldızların tetikleyici etkisi. Altıncı his denilen de zekáyla bağlantılıdır. Olmayan bir şeyi sezemezsiniz. Hiç kimse gaipten haber veremez. Zihninizi ne kadar açarsanız, doğadaki işaretleri o kadar algılayabilirsiniz. Olmayan bir şey ortaya çıkmaz, var olan bir şeyi ortaya çıkarmak için kendi dışımızdaki maddelerden yardım alabiliriz. Taşlar, renkler dünyanın bize hediyeleri.

KEK GİBİ DURMAYALIM

Tamam ama, yine de bilim onları kabul etmiyor.

- Gökyüzü sürekli değişiyor, tekrarı yok, test edemiyorsunuz. Bunun için henüz pozitif bilim olarak kabul görmüyor. Oysa bütün eski uygarlıklarda, İslam áleminde astroloji var. Osmanlı'nın özellikle yükselme döneminde astroloji çok önemli olmuştur. Bunu araştırmak için Osmanlıca oğrenip aylarca Süleymaniye'nin kütüphanesinde çalıştım. Gördüm ki padişahlar, sadrazamlar için ‘‘müneccimbaşı’’ya danışılmış. Fatih minicikken müneccimler onun yıldız haritasını çıkarıp tarihte yeni bir zamanı başlatacağını söylemişler. Bunların hepsinin belgeleri var, sonradan yazılan şeyler değil. Astroloji sistemin işleyişiyle ilgili inceleme yapıyor, Tanrı'nın işine karışmıyor. Ben de yeni projeler geliştirirken yıldız haritama bakıyorum. Böylece kritik dönemlerimde kendimi güçlendiriyorum. Yağmurun yağmasını durduramazsınız ama, kek gibi yağmurun altında durmayıp yerinizi değiştirirsiniz. Aynı şekilde gezegenlerin hareketlerini de durduramazsınız.

BAKIRKÖY'E GÖTÜRÜRLER

Yasemin kıvırcık uzun saçlarını geriye doğru savurdu. Sigarasını içine öyle bir çekişi var ki. Bu kadında sanki doğaüstü güçler var.

- Doğaüstü diye bir şey yok, bilinmeyen, bilimin henüz keşfetmedikleri var. Ben kendi bedenimin üstünde etki kurabiliyorum, hastalanmıyorum. Ben bunu yapabiliyorsam, her insan yapabilir. Biz bilmediğimiz şeyi göremiyoruz, farkındalık yükseldikçe algılama da yükseliyor. Farkındalık bildiklerimizle sınırlı. Hastalıkları da aslında insan yaratıyor. Elbette kader var ama, her şey kader değil ki. Doğum ve ölüm arasında yaptığımız birçok şey kendi seçimimiz. Sahip olduğunuz potonsiyeli ortaya koyup koyamamak sizin iradenizde. Bilmek ayrı, anlamak ayrı. Bilip de bildiğinizi anlamazsanız, maddeyle olan ilişkiniz kopabilir ve Bakırköy'e götürebilirler sizi.

Çok sağol Yasemin'ciğim, kendi payıma bundan sonrasını öğrenmesem de olur.

Aşk için gül ve mum

Aşk için doğu veya güney yönündeki bir sehpanın üstüne kırmızı mum yakın. Bu arada kokular da çok önemli. Diyelim partneriniz sizi ziyaret edecek ya da evinizde eşinizle bir huzursuzluk var. Bunun için bir kaseye biraz su koyup üzerine pembe gül yapraklarını yerleştirin. Üstüne de birkaç damla gül yağı veya gülsuyu damlatın. Gülyağı çok yüksek titreşimli sevgi dalga boyuna sahiptir. Hz. Muhammed'in kokusu da güldür. Göreceksiniz evinizdeki didişme ortadan kalkacak, burada önemli olan niyet.

TÜRKİYE'NİN 2001 YILDIZ HARİTASI

Mart-eylül arası sıkıntılı

Hürriyet'in yıldız haritacısı Yasemin Boran'a Türkiye'nin haritasını çıkarttık: ‘‘Türkiye her açıdan büyük bir değişime doğru hızla hareket ediyor. Dünyada da volkanik patlamalar, terör hareketleri var. Topluca kitlesel değişiklikleri yaşayacağız. Dünyada meydana gelecek bir büyük olay, Türkiye'yi de çok etkileyecek. Türkiye'de seçimlere bile gidilebilir. Astrolojik açıdan büyük bir doğal afet beklemiyorum.’’

ŞUBAT

Bu ayın 5'inden itibaren zor bir sürece giriliyor, özellikle ilişkiler açısından. Ayrıca yasalar konusunda da kararlar alınacak. Üst düzey yöneticiler alınacak kararlar konusunda çok tedbirli olmalı. Yeni girişimler için 5-25 Şubat arası hiç uygun zaman değil.

MART

Aşk ve para açısından son derece hareketli bir dönem. Para kullanımı konusunda halkın bazı sıkıntıları ortaya çıkabilir. Halk nereden gelip nereye gittiğini sorgulayacak, içindekileri dışa vuracak.

NİSAN

Geçen ayların etkileri devam ediyor. Bilinçaltı tepkiler ortaya çıkabilir.

MAYIS

Halk yine çok gergin. Tepkisini çok öfkeli bir biçimde ortaya koyabilir.

HAZİRAN

Özellikle eğitim konusu ülkenin gündemine gelecek, ortalığı karıştıracak.

TEMMUZ

Ayın 13'ünden sonra Türkiye verimli bir döneme girmeye başlıyor. Halk rahatlayacak, ortalık yatışacak.

AĞUSTOS

Moral açıdan yükselme başlıyor. Yabancı ülkelerle ilişkiler iyi durumda, yeni fırsatlar kapımıza gelecek. İnsanlarımız kendisini daha iyi hissedecek. Ülkemiz ekonomik açıdan da çıkış yapmaya başlıyor.

EYLÜL

Bir önceki ayın uzantıları sürecek.

EKİM

l-24 Ekim tarihleri arasında yeni girişimlerin çok dikkatli olması gerekiyor.

KASIM

Uluslararası ilişikiler yoğunluk kazanacak.

ARALIK

Anormal bir sıkıntı görünmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!