DoÄŸan Yayın Ä°lkeleri Kurulu üçüncü kez toplandı

Güncelleme Tarihi:

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üçüncü kez toplandı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 00:19

Doğan Yayın Holding’e bağlı tüm medya kuruluşları için hazırlanan ortak ilkelerin denetlenmesi için kurulan Doğan Yayın İlkeleri Kurulu, üçüncü toplantısını bugün Hürriyet Dünyası’nda yaptı.

Haberin Devamı

Farklı disiplinlerden uzman isimlerle bu yıl başında oluÅŸturulan kurulun 3. toplantısına üyelerin yanı sıra, DoÄŸan Holding Onursal BaÅŸkanı Aydın DoÄŸan, Hürriyet Web Koordinatörü Bülent Mumay, Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Posta Okur Temsilcisi Timur Soykan, CNN Ä°zleyici Temsilcisi AyÅŸe Yonca BaltaoÄŸlu ve Kanal D Ä°zleyici Temsilcisi Özlem Asmaz katıldı. Â

Toplantıda, iki aylık dönemde Türkiye’de ve medya dünyasında yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. Bu dönemde gruba bağlı medya kuruluşlarında yayın ilkelerinin nasıl uygulandığı da ele alındı.

Güncel örnekler üzerinden yayın ilkelerinin nasıl işletildiği kurul üyeleri ile paylaşıldı. Kurul üyeleri de yayın ilkelerinin yaşama geçirilmesi konusunda okur ve izleyici temsilcilerine görüşlerini aktardı. İlkeler ve uygulamalarda bazı eksiklik saptayan kurul, gerekli önlemlerin alınması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Haberin Devamı

Toplantıda çok hızlı siyasal ve sosyal gelişmeler karşısında gazetecilik reflekslerinin beklentilere daha iyi cevap verebilmesi için neler yapılabileceği konusu da değerlendirildi.

/images/100/0x0/55eaafccf018fbb8f8904499

İki saat süren toplantının ardından kurul üyeleri birlikte yemek yedi.

Yemeğe Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Radikal Gazetesi Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Hürriyet Daily News Yayın Yönetmeni Murat Yetkin ve Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de katıldı. Yayın İlkeleri Kurulu, bir sonraki toplantısını ekim ayında yapacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!