Doğan Holding’in yeni CEO’su Soner Gedik oldu

Güncelleme Tarihi:

Doğan Holding’in yeni CEO’su Soner Gedik oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 18:09

DOĞAN Holding’te CEO görevine Soner Gedik getirildi.

Haberin Devamı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, dün yaptığı açıklamada Doğan Holding ve grup şirketlerinde yaklaşık 20 yıldır üst düzey görevlerde bulunan Yahya Üzdiyen’in 2012’den bu yana sürdürdüğü Doğan Holding İcra Kurulu Başkanlğı (CEO) ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği’nden 5 Ocak itibarıyla ayrıldığını duyurdu. Begümhan Doğan Faralyalı açıklamasında şöyle dedi:

“Sayın Üzdiyen’e İcra Kurulu Başkanı ve Holding Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak bugüne kadarki değerli katkıları için teşekkür eder, üstlenmeye devam ettiği sorumluluklarda başarılarının devam edeceğine olan inancımı belirtmek isterim. Sayın Soner Gedik, 5 Ocak 2016 tarihi itibarıyla bayrağı devralacak ve Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak göreve başlayacaktır. Kamudaki görevlerinden sonra özel sektördeki kariyerine 1987 yılında Hürriyet’te başlayan, daha sonra gerek Grup şirketlerimiz gerekse Holding bünyesinde üst düzey sorumluluklar üstlenmiş olan sayın Gedik’in, Grubumuzun yeniden büyüme sürecine yaratacağı sinerji ve ekip çalışması ile önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

SONER GEDİK KİMDİR?

1958 yılında Eskişehir’de doğan Soner Gedik, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ekonomi ve maliye eğitimi almıştır. 1981’de girdiği sınavı başarıyla vererek Maliye Bakanlığı’nın hesap uzmanlığı kadrosuna katılmış ve 1985’te dönem birinciliği ile Hesap Uzmanı olmuştur. Kamu Görevlisi sıfatıyla altı yıl boyunca önde gelen özel ve resmi kuruluşları teftiş ederek mali konulardaki deneyimini pekiştirmiştir. 1987 yılında Denetleme Grup Başkanı olarak özel sektör Hürriyet Holding AŞ’ ye transfer olmuştur. 1989-1998 yılları arasında Hürriyet Gazetecilik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı görevlerini sürdürmüştür. 1998 yılında Doğan Yayın Holding’in kuruluş sürecinde önemli bir rol oynayarak CFO ve Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Medya Grubunda halka açılmalar, yabancı ortaklıklar, yeni şirketlerin kurulması gibi önemli ve stratejik konularda ön planda görev almıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Gedik son olarak Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ İcra Kurulu Üyesi ve Doğan Yayın Holding AŞ’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!