Dogadan calmadan beslenin, tuketin

Güncelleme Tarihi:

Dogadan calmadan beslenin, tuketin
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dogal Hayati Koruma Dernegi dogal urunlerin satildigi ‘‘Nuh'un Ambari’’ adli bir dukkan acti.

Nuh'un Ambari, Beyoglu'nda. Dogal Hayati Koruma Dernegi tarafindan acilan ve Bugday Dergisi'nin editoru tarafindan isletilen dukkanda yiyecekten sabuna dogal yollarla uretilmis besinler, ekolojik tarim urunleri ve diger maddeler satiliyor.

Dogal Hayati Koruma Dernegi (DHKD), Beyoglu Galatasaray Lisesi yaninda yalnizca dogal yollarla uretilen urunlerin satildigi bir dukkan acti. Dukkanin adi da Hz. Nuh'un tufandan once toplayip gemisine depoladigi en dogal urunleri hatirlatmak icin ‘‘Nuh'un Ambari’’ konuldu.

Bu dukkanin, dogal yollarla uretilen besinleri tuketmek isteyenlerin duragi olmasi planlaniyor. Nuh'un Ambari'nda musterilere dogal sabundan, hormonsuz meyvalara, ilaclanmadan uretilen pirincten, rafine edilmemis sekere kadar yuzlerce urunu bulmak mumkun olacak.

Yenicarsi Caddesi'nde faaliyet gosterecek olan Nuh'un Ambari'nda dogal urunlerle hazirlanan yemeklerin sunuldugu bir kafeterya ile kultur merkezi de bulunuyor.

Dukkanin geliri ise, Dogal Hayati Koruma Dernegi'ne aktarilacak.

Comlekler de dogal

Dernek Baskani Nergis Yazgan, Nuh'un Ambari'ni acma nedenlerinin toplumu dogal urunleri tuketmek konusunda bilinclendirmek oldugunu soyledi. Yazgan, duzenlenecek egitim seminerleriyle, doganin ve dogal urunlerin onemine dikkat cekeceklerini de belirterek, ‘‘Ekolojik tarim urunlerine ulasmak isteyenler, hafta boyunca acik olacak ambarimizdan yararlanabilecekler’’ dedi.

DHKD'yle ortak calisan ve Nuh'un Ambari'ni isletecek olan Bugday Dergisi Editoru Viktor Ananias ise, Turkiye'nin ekolojik tarim urunu ureten ulkeler arasinda dunyada 5'inci sirada oldugunu soyledi.

Bu urunlerin yuzde 99'unun yurtdisina satildigina dikkat ceken Ananias, musterilerin dogal yollarla uretilmis yemek pisirme kaplarini da Nuh'un Ambari'nda bulabileceklerini soyledi: ‘‘Nuh'un Ambari'nda boy boy comlekler de satilacak. Bunlar iki cesit olacak. Biri Salihli'nin Gokev Koyu'nde uretilen tumuyle sirsiz toprak comlekler. Fiyatlari 2 milyon lirayla 4 milyon lira arasinda degisiyor. Digeri ise kursunsuz sirdan uretilen comlekler, bunlarin fiyati da 1 milyon lirayla 10 milyon lira arasinda degisecek.’’

Nuh'un Ambari'nda 54 cesit organik tarim urununun de satilacagini belirten Ananias amaclarini soyle ozetledi:

‘‘Insanlarin tuketim ihtiyaclarini karsilarken, dogadan calmamalarini ve odunc alarak tuketmelerini saglamaya calisiyoruz. Nuh'un Ambari'na gelenler hem kullandiklari maddelerin dogal olmasi nedeniyle dogaya zarar vermeyecekler hem de gelir, Dogal Hayati Koruma Dernegi'ne kalacagi icin odedikleri para dogal hayati korumak icin kullanilacak.’’

Nuh'un Ambari'nin adresi: Yeni Carsi Caddesi, no: 54 Beyoglu (Galatasaray Lisesi yani). Telefon: (212) 292 92 72.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!