Doğa Savaşçıları'ndan tanker protestosu

Güncelleme Tarihi:

Doğa Savaşçılarından tanker protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2001 15:30

Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü üyeleri ve bir grup balıkçı, Yeşilköy açıklarında karaya oturan Rus bayraklı tanker ile Boğazlar`dan yapılan tanker geçişlerini protesto etti.

Haberin Devamı

Çevre örgütü üyeleri ile balıkçılar, Yeşilköy`deki balıkçı barınağından, 2 gün önce Yeşilköy açıklarında karaya oturan Rus bayraklı 'Marshall Vasilevsky' adlı tankerin bulunduğu bölgeye  hareket ettiler.

Bulundukları tekneyle tankere yaklaşarak 'Eyvah yine tanker geliyor' yazılı pankart açan ve 'Boğazlar`da tanker istemiyoruz' şeklinde slogan atan gruptakiler, bir süre alkışlı protesto gerçekleştirdiler.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş, Türk Boğazları`ndaki tehlikelere dikkat çekmeye devam edeceklerini söyledi.

Son 2 ayda Boğazlar`da 5 deniz kazası meydana geldiğini belirten Çetintaş, "Boğazlar`da güvenlik önlemi aldıklarını iddia edenlere, bu önlemlerin yetersiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Çetintaş, balıkçıların geçim kaynağı olan denizin kirlenmesi halinde taze ve ucuz balık bulmanın mümkün olmayacağını da dile getirerek, "Novorossisk`ten pompalanan ham petrolün Boğazlar`daki tehlikeyi artırması nedeniyle, büyük çaptaki tankerlerin taşımacılık yapmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra balıkçı barınağına dönen ve protestolarını burada da bir süre sürdüren grup, olaysız dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!