Dodi’nin şoförüne uyuşturucu suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Dodi’nin şoförüne uyuşturucu suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fransız polisi, 31 Ağustos'ta Galler Prensesi Diana ile sevgilisi Dodi el Fayed ve şöfor Henri Paul'ün ölümüyle sonuçlanan kazayı çözmekte zorlanıyor. Dünkü gazeteler Paul'un içkinin yanı sıra uyuşturucu kullandığı ve sattığı iddialarını ortaya atarken, Amerikan Newsweek Dergisi de Henri Paul hakkında karanlık sorular bulunduğuna işaret etti.

Başta Le Figaro olmak üzere tüm Fransız basını, korkunç trajedinin faturasını Ritz Oteli'nin güvenlik sorumlusu asistanı, 41 yaşındaki Henri Paul'a çıkarttı. İlk tahlillerde kanında 0.175 ve 0.185 gram/desilitre oranında alkol tespit edilen ve bunun yasal sınırın üç misli olduğu kaydedilen Paul'un uyuşturucuyla da haşır, neşir olduğu, hatta kaçakçılığını yaptığı iddiaları polisi yeniden harekete geçirdi.

Bu arada Paris Medico Enstitüsü şoförün cesedi üzerinde dün üçüncü incelemeyi yaptı. Dodi el Fayed'in babası Muhammed el Fayed bunun üzerine Peter Vanesiz adlı özel doktorunu Paris'e gönderdi. Soruşturmayı yürüten yetkililer, şoförün gömülmesine izin vermiyor.

Bu arada Newsweek Dergisi son sayısında ‘‘Ölümcül Bulmaca’’ başlığıyla kazadaki ayrıntılara dikkat çekti ve elinde içkisiyle Henri Paul'ün fotoğrafını yayınladı. Dergiye göre, kaza gecesi 19:05'de görevi bırakan şoförün saat 22:00'de çağrılıncaya kadar geçen üç saatlik sürede ne yaptığı, nerede, kiminle olduğunun belirsizliği not edildi. Henri Paul'un cep telefonundan çağrılması ise evinde olmadığının göstergesi olarak değerlendirildi ve 8 dakika sonra otele ulaştığı belirtildi. Ritz Oteli'nin güvenlik kamerasının görüntülerinde alkol almış gibi görünmeyen Paul'un ölüme yolculuk öncesindeki iki saatte peşpeşe kadehleri devirmiş olabileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!