DNA testi olayı aydınlattı

Güncelleme Tarihi:

DNA testi olayı aydınlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 09:29

Eskişehir'de uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan 16 yaşındaki genç kızın zorla alıkonulduğu evde dünyaya getirdiği bebeğin, 2 bin lira karşılığında satılan bebek olduğu DNA testi sonucu belirlendi.

Kız Yetiştirme Yurdunda kalırken geçen yıl dışarıda tanıştığı ve arkadaş olduğu S.E'nin (17) tecavüzü sonucu hamile kalan E.K'nin (16), cezaevinde tutuklu bulunan S.E'nin yakınları G.Ö. (62), kızı S.A. (47) ve oğlu K.Ö. (30) tarafından kaçırılıp zorla alıkonulduğu evde dünyaya getirdiği bebekten alınan kan örneği ile anneden alınan örnek DNA testine tabi tutuldu.

Emniyet güçlerine gelen raporda söz konusu bebeğin annesinin E.K. olduğu saptandı. Dünyaya getirdiği bebeğin kız değil erkek olduğunu söyleyen E.K'nın bu iddiasının doğru olmadığı belirlendi.

Öte yandan 80 yaşındaki eşi H.S'ye şu anda 4 aylık olan ve nüfusuna geçirdiği kız bebek A.S'yi 2 bin lira karşılığında bir kadından aldığını belirtip kaçan G.S. (38), “çocuğun soy bağını değiştirmek” suçundan aranıyor.

H.S'nin olayı polise bildirmesi sonucu teslim alınan A.S. bebeğe, halen Çocuk Esirgeme Kurumunda bakılıyor.

Bu arada 20 Şubatta tutuklanan S.E. “tecavüz”, 17 Ağustosta tutuklanan G.Ö, kızı S.A. ve oğlu K.Ö. de “İnsan ticareti yapmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve kasten yaralama” suçlarından halen cezaevinde bulunuyor.

Söz konusu tecavüz olayı, E.K'nın, geçen yıl karnının şişmesi sonucu yurt yönetimine tedavi olmak amacıyla başvurması ve hastanedeki muayenesinde hamile olduğunun saptanması üzerine ortaya çıkmıştı.

Hamile olduğu anlaşılınca gönderildiği Kadın Sığınma Evinde kalırken sokakta yürüdüğü sırada kaçırılıp bir evde alıkonulan E.K'nın bir ebe yardımıyla dünyaya getirdiği bebeğin para karşılığı satıldığı iddiası da bir fırsatını bulup kaçan mağdur genç kızın polise şikayette bulunması sonucu soruşturma konusu olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!