DJ yaparım seni DJ, güzel olur

Güncelleme Tarihi:

DJ yaparım seni DJ, güzel olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Meclis’teki açılım görüşmesi tutanaklara yansıtılırken küfürler ve hakaretler ayıklandı, “Açılımınıza tüküreyim” gibi sözlere yer verilmedi.

Tutanaklara yansıyanlar arasında ise AK Partili Suat Kılıç’a, MHP’li Hüseyin Yıldız’ın “DJ yaparım ben seni DJ! Güzel DJ olur senden!” sözleri hafızalara kazındı.

İKİ kez kavga girişimine ve sert tartışmalara sahne olan ‘Demokratik Açılım’ görüşmesinin tutanaklarında küfür ve hakaret ayıklaması yapıldı. Meclis Genel Kurulu’nu izleyen gazetecilerin duyup haberlerine yazdığı “Şerefsiz oğlu şerefsiz. Açılımınıza tüküreyim” gibi sözlere Genel Kurul’un tutanaklarında yer verilmedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kürsüde bulunduğu sırada CHP’lilerin “Aç, aç” diye tempo tutmaları, “CHP sıralarından ‘Açılımı aç!’ sesleri” diye not edildi. Tutanaklara alınan atışmalar ise şöyle:
Avni Doğan (AK Parti): CHP’nin ağzı size yakışmıyor.
Gürol Ergin (CHP): Tahrikçilik yapma! Terbiyesizlik yapma! O pis ağzına CHP’yi alma! O ağza yakışmaz!
Sen tetikçisin
Doğan: Bir siyasi parti grubunu ayrıca kastetmedim.
Muharrem Varlı (MHP): Sen hiç üzmezsin bizi çünkü sen tetikçisin.
Doğan: Siz bizi kimlere benzetiyorsunuz, bir şey diyor muyuz?
Mehmet Şandır (MHP): Benzetemezsin. Biz de seni başka şeye benzetiriz!
Nevzat Korkmaz (MHP): Biz de senin geçmişini tartışmaya açarız o zaman.
Suat Kılıç (AK Parti): 10 Kasım eyleminiz samimi değil.
Palavracı, masalcı
Ali Rıza Öztürk (CHP): Palavracı. Masal anlatma. Masalcı dede.
Kılıç: Geçmiş 10 Kasımlara şöyle bir bakıyorum...
Yaşar Ağyüz (CHP): Artistlik yapma! Kayınbabanın hesabını ver. Artist!
Kılıç: 10 Kasım 2001...
Ağyüz: Kayınbabanın hesabını ver. Şovmen!
Kılıç: Milletin hafızasıyla dalga geçmeyeceksiniz.
Hüseyin Yıldız (MHP): DJ yaparım ben seni DJ! Güzel DJ olur senden!
Kılıç: Devlet adamı ciddiyetiyle örtüşmeyen şekilde.
Öztürk: Devlet adamına bakın!
Yıldız: Sen misin devlet adamı!
Kılıç: Kanun tanımayan, hukuk bilmeyen biçimde...
Akif Akkuş (MHP): Kayınpederin devletini mi diyorsun?
Haysiyetsiz, provokatör
Kılıç: Kapalı oturumda getirdikleri konu Kıbrıs politikaları.
Deniz Bölükbaşı (MHP): Laflarına dikkat et, haysiyetsiz! Utanmıyorsun değil mi?
Kadir Ural (MHP): Provokasyon yapıyorsun, provokatörlük yapıyorsun.
Kılıç: Cümlelerin devamı gelebilseydi...
Ural: Ya sen ağzından çıkanı bilmiyorsun orada!
O sözü yiyeceksiniz
Oktay Vural (MHP): Sayın Başkan, o sözlerini düzeltsin. Yoksa o tutanakları yer! O söz geri alınacak! O sözü yiyeceksiniz!
Başkan: Efendim, tashih etti.
Vural: O sözü yiyecek! Soros’a hesap verenler Meclis’e de hesap verecek!
Şandır: Sayın Suat Kılıç buraya şu sözden geldi...
Rıza Yalçınkaya (CHP): Valla adama denir “Sayın” diye, deme ya...

‘Açılım’da ilk raund

MECLİS’te ‘Demokratik açılım’ı değerlendirmek üzere yapılan görüşmelerde AK Parti adına Grup Başkanvekili Suat Kılıç konuşma yaptı. Kılıç’ın muhalefet sıralarına dönerek, “Türkiye’nin menfaatlerini kaç paraya sattınız?” diye sorması ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine MHP’li milletvekili Kadir Ural, hâlâ kürsüde bulunduğu sırada Kılıç’ın üzerine yürüdü. Meclis’te kısa süreli arbede yaşandı.

Başkasının plağını çalıyordu

MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, DJ benzetmesi için şunları söyledi: “Bizim bölgemiz turistik bir bölge, DJ’lik önemlidir. O sözü bu meslekteki insanları incitmek için söylemedim. Kürsüdeki hitabet tarzı, üslubu DJ’ye benziyordu. Başkasının plağını çaldığı için de öyle dedim. Çünkü kendi ürettiği sözler değil onlar. O işi iyi becerir diye söyledim.”

Demek işimiz iyi

MECLİS’teki ‘Demokratik açılım’ tartışmaları sırasında, MHP’li Hüseyin Yıldız’ın, AK Parti’li Suat Kılıç’a “DJ yaparım ben seni, güzel DJ olur senden” diye bağırması, yeni bir polemik başlattı. Fuchs olarak bilinen DJ Ali Şahinbaş, Yıldız’ın haksızlık yaptığını söylerken, diğer DJ’ler, Meclis’te mesleklerinin anılmasının doğru yolda olduklarını gösterdiğini vurguladılar. İşte yorumlar:

Meclis’te DJ denmesi önemli

* Hüseyin Karadayı: DJ’liği o kadar gündeme getirdim ki, Meclis’te bile bahsediyorlar. Bu kelimenin ne kadar popüler olduğu önemli. ‘Şarkıcı yaparım’ ya da ‘Futbolcu yaparım’ da diyebilirdi. Önemli olan, uzun süre varlığı bile kabul edilmeyen bu mesleğin adının Meclis’te geçmesi.

Keşke vekiller DJ olabilseler

* Suat Ateşdağlı: DJ’lik önemli bir meslek. Milletvekilimizin kötü bir ima yapmaya çalıştığını düşünmüyorum. Bizim mesleğimiz Meclis’te söz konusu oluyorsa, iyi bir iş yapıyoruz demektir. Ben de vekilimize katılıyorum. Hatta ‘Seni DJ yaparım’ derken söylediği kişiye iyilik de yapmış. Keşke olabilse...

Teknolojiyi iyi takip etmiyorlar

* Bee Gee (Birol Giray): Sayın Yıldız’ın DJ’lerin öneminin altını çizmesi çok sevindirici. Yalnız teknolojiyi yakından takip etmediğini düşünüyorum. Bizim veya benim gibi DJ’ler uzun zamandır kendi plaklarını çalıyorlar, kendi ürettikleri müzikleri kullanıyorlar. Ve umarım TBMM’nin genel üslubu bunun gibi çok önemli zamanlarda bu seviyelere düşmez ve bizleri üzmez.

Bize haksızlık ettiği anlaşılıyor

* Fuchs (Ali Şahinbaş): Öncelikle Hüseyin Yıldız’ın nerelerde yanıldığını belirteyim. Bir, DJ’lerin önceden belirlenmiş, genellenebilecek bir hitabet tarzı yoktur. İki, DJ’ler sadece başkalarının plağını çalmaz, kendi ürettikleri parçaları da çalarlar. Üç, ‘başkaları’ zaten plaklarının DJ’ler tarafından çalınmasını ve toplum içerisinde yayılmasını ister. Anlaşılan odur ki, Sayın Yıldız konudan bilgisizce, kendi ekseni etrafındaki sınırlı tecrübeye dayanarak, DJ’lerin meslek biçimlerini bu atışmada negatif bir şekilde kullanmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!