Dizi filmler öksüz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Dizi filmler öksüz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sezer'i dün sabaha karşı kaybettik. Yerli televizyon dizilerine oyunculuğuyla, yabancı televizyon dizilerine de sesiyle renk katan Alev Sezer, dünyaya gözlerini kapattığında 52 yaşındaydı. Mavi Ay dizisinde Bruce Willis'i, Dallas'ta Bobby rolündeki Patrick Duffy'yi seslendiren Sezer, ‘‘Şehnaz Tango'', ‘‘Bir Umut'' ve ‘‘Kaynanalar'' dizilerinde de oyuncu olarak yer almıştı.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sezer, kronik ishal ve kusma şikayetiyle 27 Ağustos'ta getirildiği Alman Hastanesi'nde dün sabah saat 07.40'ta vefat etti. Alman Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Sezer'in, genel durumundaki kötüleşme nedeniyle 1 Eylül Pazartesi günü yoğun bakım ünitesine alındığı kaydedildi. Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Doktoru Sevda Kızılırmak, sanatçının durumunun giderek kötüleştiğini, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

1945 yılında İstanbul'da doğan Alev Sezer, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun olmuştu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başlayan Sezer, 1981'den bu yana İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışıyordu. ‘‘Candida'', ‘‘Romeo ve Juliet'', ‘‘Meçhul Asker ve Karısı'', ‘‘Damdaki Kemancı'', ‘‘Bütün Oğullarım'' gibi pek çok oyunda rol alan sanatçı, ‘‘Mikado'nun Çöpleri'', ‘‘İnsan Maier'', ‘‘Gardiyan'', ‘‘Salıncakta İki Kişi'', ‘‘Komedi Sanatı'', ‘‘Maymun Davası'' ve ‘‘Babaannem Yüz Yaşında'' adlı oyunları da yönetmişti. 1986 yılında Candida adlı oyunla ‘‘Yılın Ümit Veren Sanatçısı'' ödülünü alan sanatçı, yönetmen olarak da birçok ödül kazanmıştı. Sezer en son, ‘‘Şehnaz Tango'' ve ‘‘Bir Umut'' adlı dizilerde ve yeni dönemde Kanal D'de yayımlanacak olan ‘‘Kaynanalar''da rol almıştı. Alev Sezer için bugün saat 11.00'de AKM Büyük Salon'da bir tören düzenlenecek. Sanatçı Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SAHNEYE HAZIRLANIYORDU

Sezer son olarak 1988-89 tiyatro sezonunda ‘‘Amedeus'' adlı oyunda sahneye çıkmıştı. Sezer, ölmeden önce Ergin Orbey'in geçen yıl Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarıyla Ankara'da sahnelediği Nazım Hikmet'in ‘‘Kuvai Milliye Destanı'' adlı oyunuyla 1997-98 tiyatro sezonunda sahneye çıkmaya hazırlanıyordu. Tiyatro sahnesinde olmayı özlediğini belirten Sezer, bu oyunla işin mutfağından tekrar seyirci karşısına çıkacağı için çok heyecanlıydı.

Sezer'in, ilk eşinden Sanem ve Selin, ikinci eşi İstanbul Devlet Opera ve Balesi balerinlerinden Dikmen Seyhan'den Gökçe Çiçek ve Batuhan, üçüncü eşi Nuray Sezer'den Alev adlarında beş çocuğu vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!