Diyarbakır'daki intiharlar yüzde yüz arttı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdaki intiharlar yüzde yüz arttı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 10:28

Diyarbakır'da geçen yıl intihar edenler ile intihara teşebüs edenlerin sayısında bir önceki yıla oranla büyük artış olduğu bildirildi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nca işsizlik oranının yüzde 57 olarak açıklandığı kentte 2000 yılında 26 kişi intihar ederken, geçen yıl intihar edenlerin sayısı 52 oldu. İntihar girişimi olaylarında ise 2000 yılında 58 olan sayı 2001 yılında 198'e çıktı.

Haberin Devamı

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytekin Sır, göçle birlikte Diyarbakır'daki intiharlarda her geçen yıl artış olduğunu belirterek, intihar edenler veya intihara kalkışanlar arasında kadınların sayısının küçümsenmeyecek kadar yüksek olduğunu bildirdi.

Erkeklerde intihar nedeninin büyük bölümünü ekonomik sorunların oluşturduğunu, kriz ile birlikte işsiz kalan erkeklerin bunalıma girdiğini anlatan Doç. Dr. Sır, şöyle dedi:

"EÄŸitim seviyelerinin düşüklüğü kadınların sorunlarını çözmesini daha da zorlaÅŸtırıyor. Sorunlara çözüm bulamayan kadınlar intihara yöneliyor. Erkeklerde ise daha çok ekonomik sorunlar ağır basıyor. Sosyal ve ekonomik sorunlarını çözemeyen birey intihara yöneliyor. Sorunlar çözülmedikçe intihar oranları da artar."Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!