Diyarbakır'da Suriyelilerin gizli aşk cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda Suriyelilerin gizli aşk cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 14:20

SURİYE’deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır’a gelen Suriyelilerden 20 yaşındaki Halil Vahap, eşi Gahavri Şeyho ile ilişkiye girdiği öne sürülen 27 yaşındaki Zekeriya Şeyho’yu boğarak öldürdü. Polis, cinayet zanlıları Gahavri Şeyho ile Halil Vahap’ı, Suriye’ye kaçmaya çalışırken Gaziantep’te yakaladı.

Haberin Devamı

Suriye’deki iç savaştan kaçan Zekeriya Şeyho ve eşi Gahavri Şeyho, 1 yaşındaki oğulları ve Suriyeli akrabalarıyla birlikte geldikleri Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Benusen Mahallesi’nde müstakil eve yerleşti. Kentte hamallık yapan Zekeriya Şeyho, yakınlarına evlerine sık gelen ve kentte kuaförlük yapan arkadaşı Suriyeli Halil Vahap’ın eşiyle ilişkisi olmasından şüphelendiğini söyledi.

Akrabaları kendisinden haber alamadıkları Zekeriya Şeyho’nun evine giderek onu uyandırmaya çalışınca, öldüğünü fark ederek durumu polise bildirdi. Polis, yaptığı ilk incelemede Şeyho’nun boğularak öldürüldüğünü belirledi. Zekeriya Şeyho’nun eşi Gahavri ile kızının evde olmadığını belirleyen polis, kapsamlı soruşturma başlattı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Suriyeli yakınlarının ifadesini aldı.

Yakınları, öldürülen Şeyho’nun son günlerde evine sık sık gidip gelen arkadaşı Halil Vahap’tan rahatsız olduğunu ve onu takibe alacağını söylediğini anlattı. Yaklaşık 1 yıl önce Suriye’den kaçarak Diyarbakır’a yerleşen Şeyho’nun arkadaşı Halil Vahap’ı adresinde bulamayan polis cinayet zanlısı olarak Şeyho’nun eşi Gahavri ile Vahap’ı cinayet zanlısı olarak belirledi.

GAZİANTEPTE YAKALANDILAR


Polis, şüphelilerin kaçabilecekleri her noktaya baskın düzenleyip, kent otogarındaki güvenlik kameraları ve Mobese görüntülerini inceledi. İncelemede şüphelilerin Diyarbakır’dan Gaziantep otobüsüne bindiği belirleyen ekipler Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

Diyarbakır’dan giden ekip ile Gaziantep polisinin ortak düzenlediği operasyonda cinayet şüphelileri Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı. Gahavri Şeyho ile Halil Vahap, dün gece getirildikleri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandı.

"ELLERİMLE BOĞDUM"


Cinayet şüphelilerinden Halil Vahap, arkadaşı Zekeriye Şeyho’yu elleriyle boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Vahap, ifadesinde, şöyle konuştu:

"Cumartesi günü Zekeriya evden çıktı sonra ben eve gittim o da evin önünde gizlenmiş. 5 dakika sonra hemen arkamdan Şeyho’nun tekrar eve geldiğini gördüm evde saklandım. O da eşine ’Halil buraya girdi gördüm ben evde yokken o adam benim evime neden geliyor. Nerede o?’ diyerek aramaya başladı. Gahavri de ona engel olmak istedi, o da onu dövmeye başladı. Onun dayak yemesine dayanamadım, saklandığım yerden çıktım. Ona ’Sen bu kadını dövemezsin’ deyince benimle kavga etmeye başladı. Sinirlerime hakim olamadım onu elerlimle boğdum öldüğünü görünce Gahavri’yle kaçtık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!