Diyarbakır'da sahte imzayla tapu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda sahte imzayla tapu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 12:29

Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, sahte imza ile tapu alındığı iddiaları ile ilgili olarak, usulsüz ruhsat düzenleyenlerin bir an evvel açığa çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Karatekin, yaptığı yazılı açıklamada, işlemlerini yasalar çerçevesinde yerine getiren vatandaşların ruhsat alma ve kat irtifakı konusunda mağduriyetinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Sahte imza ile tapu alındığı iddialarının yargıya intikal ettiğini kaydeden Karatekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugüne kadar belediyemize yapılan 24 başvuruda, tapu terkinlerinin (yazılmış bir şeyi çizerek silme işlemi) istendiği görülmüştür. Bu terkinlere ilişkin ve terkinin gerektiği dayanaklar konusunda yetkili Tapu Sicil Müdürlükleridir. Biz usulsüz ruhsat düzenleyenlerin bir an evvel açığa çıkarılmasını istiyoruz.

Bu konuyla ilgili olarak belediye imar müdürlüğünde görevli 3 personel hakkında İl İdare Kurulu'nca soruşturma izni verilmiştir. Gerekli soruşturma ilgili mercilerce yürütülmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!