Diyarbakır'da polise havai fişekli saldırı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda polise havai fişekli saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 21:43

PKK yandaşları, dün gece Diyarbakır'da polise havai fişekle saldırdı. Polise havai fişekle saldırı ilk olarak İstanbul'da 6-7 Ekim'de yapılan IMF görüşmeleri sırasında olmuştu. Korsan gösteri yapan PKK sempatizanları, polis helikopterine havai fişek atmıştı. Son zamanlarda Öcalan'ın cezaevi koşullarının zorlaştırıldığını bahane ederek eylem yapan gruplar, ilk olarak Mersin'de karakola iki gün üstüste havai fişekli saldırı düzenlediler. Önceki gece de Adana savaş alanına döndü. Polisle çatışan PKK yandaşları, polise havai fişekle saldırdı.

Haberin Devamı

DÄ°YARBAKIR'DA HAVAÄ° FÄ°ÅžEKLÄ° SALDIRI

HELÄ°KOPTERE FÄ°ÅžEKLÄ° SALDIRININ FOTOÄžRAFLARI

POLÄ°S HELÄ°KOPTERÄ°NÄ° FÄ°ÅžEKLE VURACAKLARDI / WEB TVÂ

MERSİN'DE KARAKOLA BÖYLE SALDIRMIŞLARDI / WEB TV

ADANA'DA POLÄ°SE HAVAÄ° FÄ°ÅžEKLÄ° SALDIRI / WEB TV

İmralı'da, ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki koşullarını öne süren gruplar, merkez Bağlar ile Sur İlçeleri'nin bazı semtlerinde korsan gösteriler düzenledi. Sur'un Balıkçılarbaşı Semti'nde yüzleri maskeli 20 kişilik bir grup, ateş yakarak eylem yapmak istedi. Göstericiler, müdahale eden polislere molotof ve havai fişekler attı. Polis, göstericileri tazyikli su ve gaz bombası atarak dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, buradan güvenlik görevlilerine taş atmayı sürdürdü.

Bağlar'ın Kuruçeşme Semti'nde ise 15 kişilik bir grup, devriye görevini yürüten polis aracına molotof attı. Yolu kapatan göstericiler, mühadale eden polislere ve araçlarla taş attı. Göstericiler, polis tarafından dağıtıldı.

Haberin Devamı

Bu arada molotof kokteylleri hazırladıkları belirlenen 2 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!