Diyarbakır'da patlayıcı imal merkezi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda patlayıcı imal merkezi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 19:13

DİYARBAKIR’da, ihbar üzerine polis lojmanlarına 500 metre uzaklıktaki kullanılmayan bir evde yapılan aramada, el bombalarıyla, kullanılmaya hazır 100’den fazla molotof kokteyli ele geçirildi.

Evde patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler de ele geçirilirken, evin patlayıcı imahalathanesi gibi kullanıldığı tespit edildi.

Merkez Kayapınar İlçesi’nde, İtfaiye Müdürlüğü’nün arka duvarında motolof kokteyli gören bir kişi, ’155 Polis İmdat’ hattını arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevkedilerek arama yapıldı. Duvar dibinde el yapımı bomba ve molotof bulan polis, bölgede geniş kamsamlı bir arama başlattı. Bölgede bulunan ve polis lajmanlarına 500 metre mesafede bulunan boş bir evde arama yapan polis, çok sayıda el yapımı el bombası, 100’den fazla kullanılmaya hazır molotof kokteyli ele geçirdi.

Evde ayrıca bomba ve molotof yapımında kullanılan patlayıcı madde, patlayıcıların tesirini attıran malzemeler, bindonlar içerisinde benzin buldu.

Polis, evin bomba ve molotof yapamında kullanıldığını belirlerken, geniş kapsamlı soruşturmasını sürdürüyor. Evde ele geçen malzemelerin sayımları da devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!