Kahreden haberler art arda geldi!

Güncelleme Tarihi:

Kahreden haberler art arda geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 19:34

Şırnak, Sur ve Kızıltepe'deki hain saldırılarda 7'si sivil 12 vatandaşımız şehit oldu. Şırnak'ta zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 askerimiz şehit oldu. Akşam saatlerinde ise Diyarbakır ve Mardin'den acı haberler geldi. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti, 5'i polis 12 kişi yaralandı.Mardin’in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 2 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği olayda teröristlerin 1 buçuk ton bomba kullandığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Şırnak Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki bulunan Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında dün sabah saat 07.30 sıralarında Habur-2 Gümrük Kapısı'ndaki üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, büyük bir patlama meydana geldi.

PKK'lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hasar gören zırhlı araçtaki Tayfur Çankaya, Ahmet Suna, Ahmet Hilmi Yiğit ile Bayram Kavcı şehit olurken, 9 asker yaralandı. Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan Andaç köyüne 2 kilometre kala meydana gelen saldırıdan sonra Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinden patlamanın olduğu yere çok sayıda asker sevk edildi.

Zırhlı araçlarla olay yerine giden askerlere, dağlık alanda gizlenen teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ikinci bir saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı ve teröristler sınırı geçip Irak tarafına kaçtı.

Haberin Devamı

Yaralı 9 asker helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Irak sınırında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonun ağırlıklı olarak sürdüğü Andaç köyü çevresinde, terörist hedefler Kobra helikopterlerle ateş altına alındı. Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında yer yer çatışma çıktığı belirtildi. 

MARDİN

Mardin'in Kızıltepe İlçesi’ndeki PKK’lı teröristlerin polis servis midibüsüne bombalı saldırısında çok sayıda kişi yaralandı. Mardin Valiliği, hain saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin ise hayatını kaybettiğini, 5’i polis 20 kişininin de yaralandığı açıkladı. 

Kahreden haberler art arda geldi

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Ongözlü Köprüsü yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. Valilik'ten yapılan açıklamada 5 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı duyuruldu. Hain saldırının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, "Bombalı araçla vefat edenlerin arasında kadın ve çocuklar da var" dedi. 

Haberin Devamı

Kahreden haberler art arda geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!