Diyarbakır'da patlama: 13 yaşındaki çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda patlama: 13 yaşındaki çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 10:36

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi’nde PKK’lı teröristlerce önceden yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu yoldan geçen 13 yaşındaki Fırat Simpil olay yerinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Çevrede büyük tahribata neden olan patlamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Ölen 13 yaşındaki çocuk ekmek almaya gidiyordu” denildi.

Anne Kadriye Simpil 6. sınıf öğrencisi oğlunun ardından “Paramparça olmuştu” diye feryat etti.

Diyarbakırda patlama: 13 yaşındaki çocuk öldü

VALİLİK: ÖLEN 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK EKMEK ALMAYA GİDİYORDU

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi:

"30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, bölücü terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Haberin Devamı

Diyarbakırda patlama: 13 yaşındaki çocuk öldü

TOPRAĞA VERİLDİ

Silvan'da terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Fırat Sımpil (13), toprağa verildi.

Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Sımpil'ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Diyarbakırda patlama: 13 yaşındaki çocuk öldü

Haberin Devamı

İlçeye getirilen Sımpil'in cenazesi Karabehlül Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karabehlül Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!