Diyarbakır'da ölen gencin otopsi raporu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda ölen gencin otopsi raporu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 16:07

DİYARBAKIR'da, dün çıkan olaylarda açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Aydın Erdem'in otopsi tutanağı avukatları tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

Otopsi tutanağında, Erdem'in vücuduna 1 adet ateşli silah mermi çekirdeğinin isabet ettiği, oluşturulan yaralanmanın öldürücü nitelikte olduğu belirtilerek, mermi çekirdeği elde edilemediği belirtildi.


Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Cumhuriyet Savcısı Alaadin Atakan, bilirkişi Dr. Ersin Baykal ve gözlemci doktor sıfatıyla Diyarbakır Tabip Odası Başkanı olan Genel Cerrah Selçuk Mızraklı'nın da hazır bulunduğu Aydın Erdem'in otopsi tutanağı avukatlar tarafından açıklandı. Dünkü olaylarda ateşli silah yaralanması sonucu öldüğü belirtilen Aydın Erdem'in otopsi tutanağının sonuç bölümünde şöyle denildi:


- "Kişinin vücuduna bir adet ateşli silah mermi çekirdeği isabet etmiş olup oluşturduğu yaralanmanın öldürücü nitelikte olduğu,

Haberin Devamı

-Ateşli silah mermi çekirdeği giriş ve çıkış yaralarının kenar özellikleri, cilt, cilt altı özellikleri, kırık kemik yönü, birlikte değerlendirildiğinde, harici muayenede bir numarada tahrip edilen yaranın giriş yarası olabileceği ancak, kesin atış mesafesi tayini ve mermi çekirdeği giriş yarasının tespiti için olay sırasında kişinin üzerinde bulunan ve delik içeren giysilerin kriminolojik incelemesi yapılması gerektiği,


 -Cesetten mermi çekirdeği elde edilmedi


 -Kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı iç organ ve büyük damar yaralanması nedeniyle iç ve dış kanama sonucu meydana geldiği tespit edildi"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!