Diyarbakır'da gergin gece

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda gergin gece
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 12:56

DİYARBAKIR’da çocukları kalkan yaparak Şehitlik Semti’ndeki Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına silahlı saldırı düzenleyen PKK’lıların Hevsel Bahçeleri’ne kaçtığı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Sabaha kadar süren operasyonda Hevsey Bahçeleri’ne giren polis, zaman zaman aydınlatma fişekleri kullandı, ancak saldırganların izine rastlayamadı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün Şehitlik semtindeki hizmet binasına dün saat 20.40 sıralarında uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Havai fişekli gösteri yapan çocukları kalkan yapan saldırganların uzun namlulu silahla saldırısında ölen ya da yaralanan olmadı. Silahlı saldırganın ara sokaklara kaçtığını tespit eden polis geniş çaplı operasyon başlattı. Saldırganın Ben-u Sen Mahallesi yönüne kaçarak Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri’ne saklandığı bilgisi üzerine, bölgeye Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı birlikler sevk edildi.

AYDINLATMA FİŞEKLİ OPERASYON

Hevsel Bahçeleri’ne giren özel harekat polisleri sabahın ilk ışıklarına kadar operasyonu sürdürdü. Havanın karanlık olması nedeniyle Hevsel Bahçeleri’nin üstüne zaman zaman aydınlatma fişeği atıldı. Gece görüşlü termal kameralarla bölgeyi tarayan özel harekat timleri, saldırganlara ait herhangi bir ize rastlamadı. Bunun üzerine operasyon sabah saat 04.00 sıralarında sonlandırıldı.

DAHA ÖNCE DE SAKLANMIŞLARDI

Diyarbakır’da 28 Temmuz 2004’te Mardinkapı polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda bir bekçi şehit olmuş, 2 polis ise yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Hevsel Bahçeleri’ne saklanması üzerine yaklaşık bir hafta süren bir operasyon düzenlenmiş ve 2 PKK’lı ölü olarak ele geçirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!