Son dakika haberi: Diyarbakır'da hain saldırıdan yürekleri yakan haberler!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Diyarbakırda hain saldırıdan yürekleri yakan haberler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 09:07

Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na, PKK’lı teröristler tarafından saat 13.10 sıralarında bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 4 polis şehit olmuş, 1’i çocuk, 2 sivil hayatını kaybetmiş, 6’sı polis 22 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Yaralılardan durumu ağır olan bir polis memuru daha yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Haberin Devamı

PKK’nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda polis çocuğu Hüseyin Utku Gülbahar hayatını kaybederken, ağır yaralanan polis babası Ahmet Gülbahar da tedavi gördüğü Asker Hastanesi’ndeki doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Emniyet yetkilileri, Bölge Trafik Denetleme Amirliği’nde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada, şehit polis sayısının 5’e yükselirken, aralarında polis çocuğu Hüseyin Utku Gülbahar’ın da bulunduğu 2 sivil hayatını kaybetti. Emniyet yetkilileri, patlamada ayrıca 7 polis, 2 teknisyen yardımcısı ve 2 İŞKUR görevlisinin de bulunduğu toplam 46 kişinin yaralandığı ve bu yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü bildirdi. 

Şehitlerin hikayeleri de yürük burktu. Erzincanlı Zengin’in Bursa’ya tayininin çıktığı, saldırı olmasaydı dün, mesaisinin ardından görev yerinden ilişiğini keseceği belirtildi. Şehit Ahmet Gülbahar’ın tayini ise Konya’ya çıkmıştı. Oğlu Utku’yu da yanına alan Gülbahar arkadaşlarıyla vedalaşmak için gittiği binada şehit düştü. Elazığ’lı Şehit Kılınç ise evli ve 1 çocuk babasıydı. 

Haberin Devamı


OĞLUYLA BİRLİKTE ARKADAŞLARIYLA VEDALAŞIRKEN ŞEHİT OLDU
Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile birlikte şehit olan polis memuru 35 yaşındaki Ahmet Gülbahar’ın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Konya’ya tayini çıkan Gülbahar’ın, evini taşımak için son kez gittiği Diyarbakır’da, arkadaşlarıyla vedalaşırken saldırıda şehit olduğu belirtildi.
Çınar İlçesi yakınlarındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği’ne PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda  polis memuru Ahmet Gülbahar şehit oldu, oğlu Hüseyin Utku ise yaşamını yitirdi. Baba oğulun acı haberi, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’ndeki baba evine ulaştı. Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Afşin Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan, oğlu ve torununun acı haberini Şadiye Gülbahar’a verdi. Fenlaşan anne Şadiye Gülbahar’a, hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Babası Hüseyin Gülbahar’ın geçen yıl yaşamını yitirdiği belirtilen Ahmet Gülbahar’ın 3’ü kız, 5 kardeşin ikinci büyüğü olduğu belirtildi. 
Konya’ya tayini çıkan Gülbahar’ın, eşi Betül ile 1 buçuk yaşındaki kızı Reyyan’ı Afşin’de bırakıp, kayınpederi İbrahim Demir, kayınvalidesi Gülden Demir ve oğlu Hüseyin Utku ile birlikte eşyalarını toplamak için Diyarbakır’a gittiği belirtildi. Şehit polis Gülbahar’ın, eşyaları topladıktan sonra oğlu Hüseyin Utku ile mesai arkadaşlarıyla vedalaşmak için son kez gittiği görev yerinde PKK’lıların bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olduğu ifade edildi.
Şehit polis memuru Ahmet Gülbahar ve ve oğlu Hüseyin Utku’nun cenazeleri, yarın Afşin’de düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Haberin Devamı


TAYİNİ ÇIKTIĞI GÜN ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 45 yaşındaki Salih Zengin’in acı haberi, Erzincan’daki baba ocağına ulaştı. Şehit Zengin’in Bursa’ya tayininin çıktığı, saldırı olmasaydı, bugünkü mesaisinin ardından görev yerinden ilişiğini keseceği belirtildi.
Diyarbakır Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu’na, PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 5 polis memurundan Salih Zengin’in Erzincan’daki baba ocağına ateş düştü. Ergenekon Mahallesi’nde oturan Saime-Mehmet Zengin çifti, eve gelen emniyet yetkililerinin acı haberi ile yıkıldı. 3 kardeşin en büyüğü olan şehit Salih Zengin’in ailesinin oturduğu sokağa ve apartmana, komşuları Türk bayrakları astı. Haberi alan Zengin ailesinin yakınları şehidin baba ocağına akın etti.
Şehit olan polis memuru Salih Zengin’in 10, 7 ve 3 yaşlarında üç çocuğu olduğu ve bugün Bursa’ya tayini çıktığı belirtildi. Şehit polisin bugünkü mesaisinin ardından ilişiğini keserek memleketi Erzincan’a gelmesi beklenirken, şehit haberi geldi.

Haberin Devamı

BABASI AMELİYATTAYKEN AİLEYE HABER VERİLDİ!
Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Nazif Kaplan’ın Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki ailesine acı haber verildi.  Diyarbakır-Batman karayolunda bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na saat 13.10 sıralarında terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan 32 yaşındaki polis memuru Nazif Kaplan’ın Kahta ilçesindeki ailesine acı haber verildi.Saldırı sonucu şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Nazif Kaplan’ın Kahta ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 1304 nolu sokak içerisinde ikamet eden ailesine acı haber Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Müftüsü Metin Aykut ve İlçe Emniyet Müdürü Cafer Deniz tarafından verildi.Acı haberi alan şehidin yakınları sinir krizleri geçirirken şehidin baba evine Türk Bayrakları asıldı. Acı haberin verildiği sırada Şehit Babası Abuzer Kaplan’ın Adıyaman’dan Adana’ya beyin ameliyatı olmak için gittiği ve ameliyatta olduğu eşi Bedriye Kaplan’ın da yanında refakatçi kaldığı bildirildi. Şehidin babasının durumdan haberi olmadığı, şehidin 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

 

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Diyarbakırda hain saldırıdan yürekleri yakan haberler

GÜVENLİK DUVARI VARDI

Saldırı nedeniyle karayolu trafiğe kapatılırken, yolda 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Bombalı araçlı saldırıya uğrayan Bölge Trafik binasına 8 yıl önce PKK’lı teröristlerin otomatik silahlarla ateş açtığı, bu saldınının ardından bina çevresinde güvenlik duvarı yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

 BÖLGEYE ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Olay yerine Diyarbakır’dan karadan ve havadan ambulanslar ile polis ekipleri sevkedildi. İlk bilgilere göre saldırıda ölen ve yaralanın olduğu belirtildi. Çalışmalar sırasında ölen bir kişinin cesedinin akaryakıt istasyonundan çıkarıldığı görüldü.

Patlama ardından yakın bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma sürerken, yaralılar ambulanslarla çevrediki hastanelere kaldırıldı. Ağır hasar gören binanın enkazının kaldırılmasında, yakında yol çalışması nedeniyle bulunan iş makineleri da itfaiye ekiplerinin çalışmasında kullanılıyor.

Son dakika haberi: Diyarbakırda hain saldırıdan yürekleri yakan haberler

Patlamadan önce bina böyleydi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: “SALDIRIDA 5’İ POLİS, 7 KİŞİ ŞEHİT OLDU, 45 KİŞİ YARALANDI”

Diyarbakır Valiliği, Bölge Denetleme İstasyonu’na bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen terör saldırısında 5 polis, 1’i çocuk, 2 sivil olmak üzere 7 kişinin şehit olduğunu, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan, vatandaşlarımızın özel araçları ile ve toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak bulunduğu bölgedeki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na yönelik olarak, saat 13.10 sıralarında, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşmiştir. Meydana gelen patlamada, 5'i polis memuru, 1'i çocuk 2’si sivil vatandaş olmak üzere 7 kişi şehit olmuştur. 7'si polis, 4'ü teknik personel, 34'ü vatandaşımız olmak üzere, toplam 45 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılardan 29'u taburcu edilmiş olup halen 7'si polis memuru olmak üzere 16 yaralımızın tedavilerine devam edilmektedir. Sivil ve çocuk ayırımı yapılmadan ve vatandaşlarımızın zarar görmesi umursanmadan düzenlenen bu saldırıda şehit olan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” denildi.

ŞEHİT SAYISI ARTTI

Valiliğin bu açıklamasının ardından 3 polis ve 2 vatandaş daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayda şehit olan polis ve sivil vatandaş sayısı 8'e yükseldi.

Son dakika haberi: Diyarbakırda hain saldırıdan yürekleri yakan haberler

5 YAŞINDAKİ HÜSEYİN UTKU GÜLBAHAR TERÖR KURBANI OLDU

Diyarbakır'ın Çınar-Bismil yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK tarafından bombalı kamyonet ile düzenlenen saldırıda şehit olan 5 polisten 3'ünün şark görevlerini tamamladıkları için tayinlerinin başka illere çıktığı belirlendi.

Patlamada oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar ile birlikte şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar'ın ilişiğini kesmek için oğlu ile birlikte denetleme istasyonuna gittiği öğrenildi. Saldırıda şehit olan polis memuru babası ile birlikte ölen Hüseyin Utku Gülbahar'ın sosyal medya hesabındaki Türk bayraklı fotoğraflarını 7 Ağustos günü paylaştığı görüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!