Diyarbakır'da bomba kurbanları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda bomba kurbanları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 13:29

Diyarbakır'da Bağlar ilçesi Koşuyolu Caddesi'nde 12 Eylül 2006 günü termos içerisine yerleştirilmiş bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hayatını kaybeden 7'si çocuk 10 kişi anıldı.

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri ve aileler, termos içerisine yerleştirilmiş bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hayatını kaybeden 7'si çocuk 10 kişiyi anmak için toplandı.
İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, burada yaptığı açıklamada, 12 Eylül tarihinin Türkiye'nin kara lekesi olduğunu, 12 Eylül 2006 tarihinde Diyarbakır'da bir katliamın gerçekleştiğini, katliamda 7'si çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Gaziantep'te de aynı katliamın yaşandığını kaydeden Bilici, ülkede bu tür acıların yaşanmasını istemediklerini belirtti.
Kürt meselesinin güvenlik ekseniyle çözülmeye çalışıldığını belirten Bilici, şöyle konuştu:
“Artık güvenlik eksenli politikalar iflas etti. Bütün sorunlar demokratik ve barış yöntemiyle çözülmeli. Eğer geçmişte yaşanan bu olayların üzerine gidilmiş olsaydı, Uludere ve Gaziantep'teki olaylar yaşanmazdı. Hayatını kaybedenleri anıyoruz, onlar günahsızdı. Artık, bebekleri, çocukları gömmek istemiyoruz. Bu ülkenin insanları bunları hak etmiyor. Yeter artık. Katliamları yapan herkesi, kim yaptıysa lanetliyoruz. Uludere, Gaziantep'teki olayları yapanları lanetliyoruz. Bunlar, geleceği karartmaya yöneliktir.”
Patlamada yakınlarını kaybedenler de gözyaşları içerisinde duygularını dile getirdi.
Daha sonra patlamanın olduğu yere karanfiller bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!