Diyarbakır'a AB destekli 12 okul

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakıra AB destekli 12 okul
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 10:58

Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen Temel Eğitime Destek Programı (TEDP) kapsamında Diyarbakır'a 7 milyon Avro'ya mal olacak 12 okul yapılacak.

Haberin Devamı

TEDP Diyarbakır Sorumlusu Ahmet Özmen, yaptığı açıklamada, AB'nin temel eğitimi desteklemek üzere Akdeniz Fonu'ndan 100 milyon Avro'luk hibeyi Türkiye'ye aktardığını, fonun TEDP için kullanıldığını söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce başlayan TEDP'in amacının örgün ve yaygın eğitime devamlılığın sağlanması ile okullaşma oranının ve eğitim kalitesinin artırılması için ulusal düzeydeki eğitim reformlarının desteklenmesi olduğunu kaydeden Özmen, temel eğitimin dışında kalmış kız çocukları, yetişkinler ve risk altındaki çocukları eğitime kazandırmak ve toplumu eğitimin gerekliliği konusunda bilinçlendirmenin programın hedefleri arasında bulunduğunu vurguladı.

Programın uygulandığı 9 il arasında Diyarbakır'ın da yer aldığını, program kapsamında eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini aktaran Özmen, ayrıca program uyarınca kente 12 okul yapılacağını bildirdi.
Okulların ilçe ve köylerde ihtiyaç olan yerlerde yapılacağını ifade eden Özmen, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“AB'nin desteğiyle yürütülen 'Temel Eğitime Destek Programı' kapsamında Diyarbakır'a 7 milyon Avro'ya mal olacak 12 okul yapılacak. Okulların yapımı için ihale yapıldı. Mart ayında bu 12 okulun temeli atılacak. 12 okul toplam 149 derslikli olacak. Okullarda yaklaşık 7 bin öğrenci eğitim görecek. Okullar temeli atıldıktan 300 gün sonra bitecek. Bu okullar kentteki derslik sorununun çözümüne katkıda bulunacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!