Diyarbakır Sur ilçesinde Sokağa çıkma yasağı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Sur ilçesinde Sokağa çıkma yasağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 15:41

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 15 mahallede bugün sabah saat 05.00'te geçerli olmak üzere çıkan olaylar gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçede yasağın ardından çatışma çıktı. Devam eden çatışmada ilk belirlemelere göre 7 polis yaralandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da dün gece şiddetli patlama ve silah seslerinin geldiği ilçenin giriş ve çıkışlarını tutan polis, kimseyi Sur ilçesine sokmadı.



ÇATIŞMA ÇIKTI

İlçede çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından başlayan operasyonlarda güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında silahlı çatışma çıktı. Halen devam eden çatışmalarda ilk belirlemelere göre 7 polis yaralandı. Hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

VALİLİKTEN AÇ AÇIKLAMA

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde dün gece şiddetli patlama ve silah seslerinin gelmesinden sonra sabah saatlerinde Valilik, merkez ilçedeki 15 mahallede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. Valiliktan yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Sur İlçesi'nde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ilimiz merkez Sur İlçesi'nde sur içinde kalan bölgede (Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallelerinde) 13.09.2015 Pazar günü saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.

OPERASYONU PROTESTO ETTİLER

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağının ardından PKK yanlıları ve YDG- H’liler, saat 12.30 sıralarında kent merkezi konumundaki Yenişehir İlçesi Ofis Ekinciler Caddesi’ni trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

Yola demir bariyer ve inşaat tahtalarını getiren grup, daha sonra şehir içi yolcu taşıyan minibüsleri durdurarak, bunları siper olarak kullandı. Göstericilerin yolu kapatması üzerine bölgeye TOMA ve zırhlı araçlarla polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye zırhlı araçlarla gelen polis, gruba basınçlı su ve gaz bombası ile müdahale etti. Polisin müdahalesi karşısında göstericiler ara sokaklara kaçtı.

POLİS ARACINA SALDIRI

Göstericilerin daha sonra Ekinciler Caddesi üzerinde yeniden toplanıp polis araçlarını taş atmaya başladı. Ortalığın karışması üzerine esnaf, kepenk kapattı.

Bu arada göstericiler, yol kenarında duran sivil plakalı bir polis aracına saldırıp, içindekileri almak istedi. Hemen olay yerine gelen zırhlı bir polis aracından inen polis, aracın camını kırıp, içindeki otomatik silahı aldı. Bu sırada araca saldıran göstericiler bir çelik yeleği alırken, başka bir polis de hemen direksiyona geçip aracı çalıştırarak göstericilerin bulunduğu bölgeden uzaklaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!