Diyarbakır halkından çok özür diliyorum

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır halkından çok özür diliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 00:00

Bodrum konserinde seyirciye, "Diyarbakır’dan mı geldiniz, dağdan mı indiniz" diyerek büyük pot kıran Demet Akalın çok üzgün. Akalın, basın toplantısıyla Diyarbakırlılardan özür diledi. Konser sözü verdi, okul yaptıracağını söyledi.

DEMET Akalın, önceki gün Bodrum konserindeki sözleri tartışma yaratınca dün bir basın toplantısı düzenleyip Diyarbakırlı’lardan özür diledi. Hiç makyaj yapmayan ve zaman zaman gözleri dolan Akalın, Diyarbakır’da bir konser verip okul yaptıracağını söyledi. Akalın şöyle konuştu: "Olay iki gün önce yaşandı, hem benim hem Oğuz’un Diyarbakır’dan gelen arkadaşlarıyla yemekte başlayan espri sahnede devam etti, benim hatam. Bugün aldığımız tepkiler ve yaşananlar sevimsiz. Bir esprinin bu kadar uzayacağını düşünmedim. Diyarbakır halkından tekrar tekrar özür diliyorum, başkanla konuştum. 10-15 gün sonra Diyarbakır’a gideceğim, orada da üzüntülerimi halkın kendisine söyleyeceğim. Asla böyle bir düşüncem söz konusu olamaz. Kendi memleketimde okul yaptırmayı düşünüyordum, belki orada yaptırırım." Üzüntüden uyuyamadığını anlatan Akalın, "Dün akşam ağzımda sivilce çıktı, hiç uyumadım. Çok üzüldüm. En büyük handikapım yanlış anlaşılmak. 5-6 sene önce gittim, Diyarbakırlılar inanılmaz şeker insanlar. Kasıtlı bir şey söylemem mümkün değil. ’Afedersin’ adlı albümüm Mahsun Kırmızıgül’ünkinden sonra en çok satan ikinci albüm. Ben sevilen bir sanatçıyım orada, onlar onun kızgınlığını yaşıyorlar. Kötü niyetle söylenmiş bir şey değil. Üzüntüden boğazım düğümleniyor. Bir sürü insan hep bana saldırmaya çalıştı bunca zamandır, hiç cevap vermedim ama kendi kendime böyle bir gafsa, evet gaf yaptım" " dedi.

Bu arada, konserdeki sözleri nedeniyle İzmir Torbalı’da, Demet Akalın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

DEMET’İN O SÖZLERİ

Demet Akalın konserde seyirciye şöyle demişti: "Ne oldu soğuktan ağzınız diliniz tutulmuş olabilir de bari tempo tutun. Abi Diyarbakır’dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nereden geldiniz anlamadım yani. Moron moron bakıyorsunuz abi. İnsan bir tempo bir alkış yapar. Çok ruhsuz başladınız geceye."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!