Diyarbakır bombacısı hakim karşısına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır bombacısı hakim karşısına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 13:44

DİYARBAKIR’da 3 Ocak günü 7 kişinin ölümü, 68 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerkçekleştirdiği iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Erdal Polat ve 11 sanık ile ilgili dava, savcının esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için ertelendi.

Kent merkezinde 3 Ocak günü askeri servis aracının geçtiği sırada uzaktan kumandalı bombayı patlatarak 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 68 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının faili olan ‘Botan' kod adlı Erdal Polat ile 11 sanığın yargılanmasına 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada Erdal Polat ile birlikte 6 tutuklu ve 4'ü tutuksuz olmak üzere 10 sanık hazır bulundu. Mahkeme, Erdal Polat'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Boyunlu Köyü'nde korucularla silahlı çatışmaya girdiği, PKK'lı 2 teröristin ölü ele geçirildiği, aynı çatışmada kendisinin de kolundan yaralandığını ve korucu Abdullah Orak bu çatışmada şehit olduğu yönünde eylem evrakı mahkemeye gönderildiğini belirtti. Polat suçlamaları kabul etmeyerek, “Ben böyle bir çatışmaya girmedim. Olayı da kabul etmiyorum” dedi.
Erdal Polat'ın yakını olan ve aynı zamanda saldırı olayında yardım ve yataklık etmekle suçlanan tutuklu diğer sanıklar tahliye isteminde bulundu. Duruşmaya kısa ara veren mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına, tüm kanıtların toplandığını göz önüne alarak dosyayı esas hakkındaki görüşünü açıklaması için savcıya verilmesine karar verip duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!