Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda bulunan 3 patlayıcı imha edildi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda bulunan 3 patlayıcı imha edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 12:08

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda yaptığı aramalarda tespit ettiği 3 el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde imha edildi.

Haberin Devamı

Halkın seyahat etme haklarını kullanmalarının engellenmesi, ekonomik ve sosyal faaliyetlerinin kısıtlanmaması amacıyla Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin, Diyarbakır-Bingöl Karayolu’ndaki kontrolleri sırasında bulduğu 3 el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde imha edildi.

Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda bulunan 3 patlayıcı imha edildi


Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında; 13-14 Ekim 2015 tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda icra edilen mayın/EYP araması esnasında, Diyarbakır-Bingöl karayolunda 3 farklı noktada EYP düzenekleri tespit edilmiş olup, tespit edilen EYP’ler yerinde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası karayolunda oluşan tahribat sonucunda yol araç trafiğine geçici olarak kapatılmış, müteakiben yolun onarılarak tekrar trafiğe açılması sağlanmıştır. Patlama esnasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış olup, terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!