Diyanet'ten 'evlilik rehberi'ne inceleme

Güncelleme Tarihi:

Diyanetten evlilik rehberine inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 13:48

Kütahya Merkez Vaizi Mustafa Gazal'ın yeni evli çiftler için hazırladığı ''Evlilik Rehberi'' adlı kitabı incelemeye alındı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Kütahya Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan ''Evlilik Rehberi'' kitabının, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından incelemeye alındığını bildirdi.

Yılmaz, kitabın incelenmesinin bir hafta sürebileceğini belirterek, sonuca göre Vaiz Mustafa Gazal hakkında da işlem yapılabileceğini belirtti. Yeni evli çiftlere öğütlerin yer aldığı Gazal'ın ''Evlilik Rehberi'''nde, ''Kadın, kocasının evinde oturup yemek ve temizlik gibi ev işlerinde kocasına ve çocuklarına hizmet etmekle mükelleftir'', ''Kadının anne ve babasından başka hısımlarını senede bir defa ziyaret etme hakkı vardır. Fakat koca yabancıları ziyaretten ve düğünlere gitmekten hanımını men edebilir'' görüşüne yer verilirken, erkeğin kadına ''sen benden hoşsun'' yerine yanlışlıkla 'Sen benden boşsun'' demesi, boşanma sebebi sayılıyor.

REHBER İÇİN 121 KAYNAKTAN YARARLANILDI

Kütahya Belediye Başkanı Süleyman Canan, "Evlilik Rehberi" adı altında yayınladıkları kitapçığın, 121 kaynak kitaptan yararlanılarak hazırlanan "ender bir eser" olduğunu savundu.

Canan, düzenlediği basın toplantısında, "Evlilik Rehberi" ile ilgili haberlerin, "taraflı", "kasıtlı" ve "tek taraflı" olarak basın organlarında yer aldığını öne sürdü.

Bazı gazetelerde, Kütahya`da meydana gelen intihar olaylarındaki artışın dahi "Evlilik Rehberi"ne bağlandığını kaydeden Canan, şunları söyledi:

"Evlilik Rehberi, 121 kaynak eserden yararlanılarak hazırlanmış ender bir eserdir. Bunların arasında Kuranıkerim de vardır. Kütahya, Müslüman bir kenttir. Kitapta yer alan hususlar da bu millin değerlerine uygundur. Bizlere (Taliban) yakıştırması yapanlar, milletten kopmuş, bu milletin düşmanı zihniyetteki insanlardır. Kütahya`da olan intiharları bile bu yayına dayandıracak kadar kendini kaybetmiş basın organlarını, kamu vicdanına havale ediyorum. Taraflı, kasıtlı ve tek taraflı olarak yapılan bu haberle ilgili yargıya başvurarak hakkımı sonuna kadar arayacağım."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!