Diyanet: Rüşvet alan cehennemde yanar

Güncelleme Tarihi:

Diyanet: Rüşvet alan cehennemde yanar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 15:27

Diyanet İşleri Başkanlığı önümüzdeki günlerde camilerden okutacağı hutbede, dini ve ahlaki duyguları zayıf olan insanların rüşvet alabileceğini belirterek, bu kişilerin cehenneme gideceğini kaydedecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı önümüzdeki günlerde camilerden okutacağı hutbede, rüşvet alan kişilerin cehenneme gideceğini belirtecek. Diyanet hutbede, İslam’ın, kamu mallarını zimmete geçirmeyi, hırsızlık, gasp ve benzeri gayri meşru kazanç yollarını yasakladığı gibi, fert ve toplum hayatı için son derece zararlı olan rüşvet alıp-vermeyi de haram saydığını anlatacak. Rüşvetin dinin yanısıra, ahlak ve hukuk kurallarına da tamamen aykırı olduğu ifade edilecek hutbede, rüşvet almanın veya vermenin kişinin cehenneme girmesine sebep olacağına işaret edilecek.
"Rüşvet, haksızın haklı, suçlunun suçsuz, yalancının doğru, bir işe layık olmayanın layıkmış gibi gösterilmesine veya bunun aksine neden olur" denilecek hutbede, rüşvet alan ya da veren insanların dini duygularının zayıf olduğunu bildiricek.

"RÜŞVET TOPLUMLARI YOK EDER"

Hutbede, rüşvetin yaygın olduğu toplumlarda hak ve adaletten söz edilemeyeceği belirtilecek ve "Rüşvet, karıştığı işin amacından sapmasına ve bozulmasına, girdiği toplumun perişan olup dağılmasına sebep olur" denilecek. Tarihe bakıldığında, pek çok milletin rüşvet nedeniyle yok olduğuna dikkat çekilecek hutbede, rüşvetin girdiği toplumda adaletsizliğin yaygınlaşacağına değinilecek.

"ÖNEMLİ GÖREVLER LAYIK OLMAYANIN ELİNE GEÇER"

Rüşvet, toplumunda önemli görevlerin layık olmayan kimselerin eline geçeceği anlatılacak hutbede, böylece güçsüzlere ve yoksullara zulmedilmiş olacağı bildirilecek. Hutbe şöyle devam edecek: "Rüşvet, toplumları felakete götüren, birlik ve kardeşlik duygularını kökünden sarsan, güven duygusunu zedeleyen çirkin davranışlardan biridir. Kendisinin Allah tarafından her yerde görüldüğüne ve bir gün mutlaka hesaba çekileceğine inanan insanların hayatlarında bu tür olumsuz davranışlara rastlanmaz. Fert ve toplum olarak, bu kadar zararları olan rüşvetin yaşadığımız toplumda yaygınlaşmaması için elimizden geleni yapalım. Dünya malının dünyada kalacağını, insanın alın teriyle kazandığının daha bereketli ve değerli olduğunu unutmayalım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!