Diyanet: Makam değil hizmet aracı

Güncelleme Tarihi:

Diyanet: Makam değil hizmet aracı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 13:20

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Muğla'nın Datça İlçesi Müftülüğü'ne alınan aracın, makam aracı olmadığını belirterek, "Datça Müftülüğü'ne alınan araç, hizmet aracıdır. Makam aracı değildir. Yasal olarak gerçekleşmiş ve herhangi bir suç unsuru yok" dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, bugün Hürriyet'te yer alan, Datça Müftüsü Osman Aytekin'in Türkiye Diyanet Vakfı Datça Şubesi tarafından toplanan yardımlarla kendisine aldığı iddia edilen aracın, makam otomobili olmadığını bildirdi.

Yılmaz, 1996 yılında Bodrum İlçe Müftüleri Toplantısı'nda alınan bir karar gereğince Muğla'nın ilçelerine hizmet aracı alımının kararlaştırıldığını ve bu araçların alımı için dönemin valisinin de olur alındığını belirtti.

Otomobil alımında herşeyin yasal olarak yerine getirildiğini ifade eden Yılmaz, "Herhangi bir suç unsuru yok. Hizmetin yürümesi için de otonun alınması gerekli. Müftülerin günde 5 vakit imamlar ile vaaz ve irşad hizmetlerinin yürütülmesini, cami hizmetlerini de denetlemesi gerekiyor. Bu yüzden oto alımında hiçbir mahsur yok. Çünkü bu oto makam aracı değil, hizmet aracıdır" diye konuştu.

MÜFTÜ AYTEKİN: AMAÇ DİNİ DUYGULARI ZEDELEMEK 

Öte yandan, Datça Müftüsü Osman Aytekin de diyanete gönderdiği yazıda, hizmet aracı alımının yasal prosedüre uygun olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Aytekin, "Oto, belirtildiği gibi 7.5 milyar lira değil, 6 milyar liraya alınmıştır. Kaymakamlığın soruşturma açması diye birşey de yoktur. Ayrıca otonun alımı için gerekli mercilerden de yetki alınmıştır" dedi.

Osman Aytekin, toplanan yardımın camiler için değil, özellikle hizmet aracı alımı için olduğunu belirterek, bu iddiaların 3-5 kişinin halkın dini duygularını zedelemek için yapmış oldukları mesnetsiz suçlamalardan ibaret olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!