Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) personel alımı ilanını yayımladı!

Güncelleme Tarihi:

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) personel alımı ilanını yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2018 17:25

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesine yapacağı 46 personel alımı için ilan yayımladı. Mühendis, Astronom, Mimar ve Şehir Bölge Plancısı olarak bünyesine personeller dahil edecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, personel alımı ilanını yayımladı. Peki, KPSS puan sırasına göre sözlü sınava çağrılacak olan adaylar personel alımı başvurusunu nereden yapacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesine toplam 46 personel alımı yapmaya hazırlanıyor. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan vatandaşların başvurabileceği ilan, teknik hizmetler sınıfında yer alacak. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı o ilan;

"Başkanlığımız merkez teşkilatında münhal bulunan; aşağıda sınıfı, unvanı, öğrenim durumu ve adedi belirtilen kadrolara 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı sözlü sınava çağrılacak adaylar arasından, sözlü sınav başarı sırası sonucuna göre açıktan alım yapılacaktır."

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) personel alımı ilanını yayımladı

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Haberin Devamı

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2. Sayılan unvanlar için tabloda belirtilen üniversitelerin lisans düzeyindeki ilgili bölümlerinden mezun olmak,
3. 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

BAŞVURU NEREDEN VE NE ZAMAN YAPILACAK?

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 08.01.2019–22.01.2019 tarihlerinde (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir.

Yurtdışında bulunanlardan veya askerlik görevini yürütenlerden sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.

2. İl müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir.

Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.

3. Başkanlığımız (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurmayan veya il müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.

4. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

5. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

6. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!