Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın hurafe dolu kitabı

Güncelleme Tarihi:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın hurafe dolu kitabı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kayınvalidenin elini tutmak haram

İSLAM'da reform tartışılırken, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya'nın yazdığı ‘‘Müminlere vaaz ve irşad’’ kitabı ortalığı karıştırdı. Altunkaya'nin İzmir Müftüsü'yken 1998'de çıkardığı kitabın İslam'da aile hayatını anlatan 7'nci cildinde farklı bakışlara yer veriliyor. İşte Altunkaya'nın kitabından çarpıcı noktalar:

İŞYERİNDE HAREM-SELAMLIK Bir işyerinde halvet ve erkekle kadınların bir arada çalışmaları ve gayrimeşru yaşamaya vesile olacak şekilde bir arada bulunmaları kesinlikle haramdır.

KADIN SEKRETERE KADIN PATRON Erkek işadamına kadın sekreter haramdır. Yabancı bir erkeğin tutması halvete ve yalnız başlarına kalmalarına vesile olacağı için caiz değildir.

KADINLA TOKALAŞILMAZ İslam dini kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını tezyif etmiyor (onu küçük düşürmüyor) bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetlilerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor.

KAYINVALİDENİN ELİ TUTULMAZ Bir kimse kayınvalidesinin elini tutar veya sıkarsa bu sebeple ikisinin veya birisinin şehvet hissi doğarsa Hanefi mezhebine göre zevcesi (eşi) kendisine ebediyyen haram olup nikahı gider.

KOCA ZEVCESİNİN AMİRİ Kadın meşru herşeyde kocasına itaat etmekle mükellef kılınmıştır.

ZEVCENİZİ İNCELEYİN Evlenecek kişi, zevcesini inceleyip almalıdır. Din edep ve ahlak bakımından zayıf karakterli kadınlardan herşey beklenir. Nitekim bu tür olanlar kayınpederleri ve kayınbiraderleri ile fuhuş yapmaktan çekinmezler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!