Diyanet BaÅŸkan Yardımcısı'ndan 'çok yaÅŸa'ya alternatif öneri

Güncelleme Tarihi:

Diyanet Başkan Yardımcısından çok yaşaya alternatif öneri
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 16, 2012 12:02

Günlük hayatta hapşırdıktan sonra sıkça kullanılan 'çok yaşa' ya da 'iyi yaşa' gibi ifadelere yeni bir alternatif Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Kamil Yılmaz'dan geldi.

Haberin Devamı

Yılmaz, Diyanet Aylık Dergisi'nin Nisan sayısında yayımlanan 'Kardeşlik: Üzüntü ve sevinci paylaşmaktır' başlıklı makalesinde, aksırma durumunda insanın canının adeta iade edildiğini bunun karşılığında 'Allah sana rahmet etsin' denebileceğini söyledi.

Yılmaz makalesinde şöyle dedi:

"Aksırmak bazen sıhhatli olmanın alameti, bazen de hastalığın habercisidir. Allah Teala’nın verdiÄŸi bütün nimetler gibi sıhhat alameti olan aksırma için de şükredilmesi gerekir. Aksırma sırasında insana canı âdeta iade edilir. Ä°nsanın aksıran bir mümin kardeÅŸine "Allah sana rahmet etsin" demesi aslında onun farkında olduÄŸunun beyanı ve bir ilgi ifadesidir".Â

Yılmaz, yalnızlaşan günümüz insanının bugün, bu ilgiye eskisinden daha çok ihtiyaç duyduğuna, insanın kardeşinin farkında olması, derdini hissetmesi ve çareler aramasının bir sorumluluk olduğuna da dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!