Diyanet 9 bin 500 sözleşmeli personel alacak | Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı

Güncelleme Tarihi:

Diyanet 9 bin 500 sözleşmeli personel alacak | Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 11:04

Diyanet İşleri Başkanlığı, çeşitli branşlarda ve farklı mezuniyet türlerinde toplamda 9 bin 500 personel alımı yapacağını açıkladı. Diyanet'in açıklamasının ardından, bu kurumda çalışma hayali kuran vatandaşlar da söz konusu alımlar hakkında detayları öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki, Diyanet personel alımı ne zaman? Diyanet hangi alanlarda personel alacak?

Haberin Devamı

2018 yılı içinde çeşitli devlet kurumları kadrosunu güçlendirmeye ve personel alımı yapmaya devam ediyor. Son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı da 9 bin 500 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Diyanet'in duyurusunun ardından, Diyanet personel alımı en çok merak edilen ve araştırılan konulardan oldu. İşte, Diyanet'in alacağı 9 bin 500 sözleşmeli personel hakkında merak edilen detaylar...

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Diyanet İşleri Başkanlığı 4-B sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarında KPSS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sınav sonucuna göre toplam 9.500 sözleşmeli personel istihdam edilmesinin planlandığını açıkladı. Sözleşmeli personel alımına ilişkin detaylar ise henüz açıklanmadı. İşte, söz konusu alımlar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama...

Haberin Devamı

"Başkanlığımıza ait 4-B sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarında KPSS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sınav sonucuna göre toplam 9.500 sözleşmeli personel istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Başvurularda KPSS puan türlerinden; lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, orta öğretim mezunları için KPSSP122 esas alınacaktır. Sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer hususlar Başkanlığımızca daha sonra ilan edilecektir."

BAKMADAN GEÇME!