Diyaliz aşkı

Güncelleme Tarihi:

Diyaliz aşkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 00:00

Böbrek hastası Neşe Alkurt ve Dinçer Alkan, 4 yıl önce diyaliz merkezinde tanıştılar. Alkan, tanıştığı gün áşık olduğu Neşe’yi birlikte olmaya ikna edebilmek için 1.5 yıl uğraştı. İki yıl boyunca yan yana yataklarda diyalize bağlanan Neşe ve Dinçer, önceki gün evlendiler.

BÖBREK yetmezliği yüzünden sekiz yıldır tedavi gören Neşe Alkurt (28) ve Dinçer Alkan (29), diyalize girdikleri merkezde dört yıl önce tanıştılar. Dinçer Alkan, tanıştığı gün áşık olduğu Neşe’yi birlikte olmaya ikna edebilmek için bir buçuk yıl uğraştı. İki yıl boyunca yan yana yataklarda diyalize bağlanan Neşe ve Dinçer, önceki gün Üsküdar’daki Sancak Düğün Salonu’nda evlendiler.

Koşuyolu’ndaki Ata Diyaliz Merkezi’nde başlayan büyük aşka en büyük destek hastalardan geldi. Annesi ve babası vefat eden Dinçer Alkan’ın ablası ve ağabeyi, ikisi de hasta olduğu için evlilik kararına şiddetle karşı çıktı. Neşe Alkurt’un ailesi de bu evliliği istemedi. Bunun üzerine merkezdeki yaşı en büyük diyaliz hastası Ali Yalaz eşini alıp, Neşe Alkurt’u, Dinçer Alkan’a istemeye gitti. Ali Yalaz, Alkurt’un ailesini ikna etmek için günlerce dil döktü. Bu sırada Neşe Alkurt ve Dinçer Alkan, haftanın üç günü, dörder saat yan yana yataklarda diyalize bağlanıyorlardı.

ABLA VE AĞABEYİ GELMEDİ

Neşe Alkurt’un ailesi en sonunda gençlerin aşkına boyun eğdi. Nişanlanan çift önceki akşam Üsküdar Sancak Düğün Salonu’nda neşeli bir düğünle evlendiler. Alkan, Neşe Alkurt’un ailesini ikna etse de ablası ve ağabeyinin direncini kıramadı. Onlar nişana da, düğüne de gelmediler.

Çift, Neşe Alkurt’un ailesine yakın kiralık bir ev tuttu. Malulen emekli olan Dinçer Alkan, kiraladığı evin eşyalarını taksitle aldı. Şimdi tedavilerini sürdürmelerine olanak sağlayacak bir iş arıyorlar. Hastaların ve diyaliz merkezi çalışanlarının şahit olduğu aşka dair herkesin ortak umudunu hemşire Saliha Mert dile getirdi: "Dileğimiz, nakil olup, ömürlerini makineye girmeden sürdürsünler ve bir çocukları olsun."

Dinçer’le hayata bağlandım

DİNÇER’in aşkına karşılık vermek için çok düşündüm. Diyalize girdiğim için sorun olacağını düşünüyordum. Sorun olmayacağı konusunda beni ikna etti. Bu ilişkinin yaşamıma kattıklarını sözcüklerle ifade edemem. Organ nakli bizim için uzak bir ihtimal. Bu nedenle çocuğumuz olmayacağını biliyoruz. 8 yıldır diyalize bağlanıyorum, Dinçer’le hayata bağlandım.

Neşe’yi görmesem felç olurum

NEŞE’yi ilk gördüğümde áşık oldum. Onu ikna edebilmek için araya birçok kişiyi soktum. Tedavimiz sürüyor. Diyaliz ve kontrol günlerini Neşe’nin gideceği günlere göre ayarladım. O, ikimizin de hasta olmasını sorun etti. Birlikte her şeyin üstesinden gelebileceğimizden emindim ve sonunda onu ikna ettim. Neşe, benim yaşam kaynağım. Onu göremezsem felç olurum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!