Divan '7' markası ile yemek işine girdi

Güncelleme Tarihi:

Divan 7 markası ile yemek işine girdi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 07, 2004 00:00

Koç TopluluÄŸu bünyesindeki Divan, 5 milyar dolar büyüklüğündeki endüstriyel yemek pazarına ''7'' markası ile girdi. 14 ÅŸehirde günde 20 bin kiÅŸiye yemek saÄŸlayan Divan, 2005 yılı başında Moskova'da bir cafe açmayı planlıyor.Ä°stanbul, Ankara, EskiÅŸehir, Samsun, Antalya, Ä°zmir, Mersin, Kırıkkale, Bolu, Adapazarı, TekirdaÄŸ, Bursa, Kocaeli ve Adana'da günde 20 bin kiÅŸiye yemek saÄŸlayan Divan ''7'', endüstriyel yemek pazarında lider olmayı hedefliyor.   Divan Genel Müdürü Kamil Berk, yeni markalarının tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuÅŸmada, tüm birimlerini Ãœmraniye'deki Yönetim Merkezi ve Ãœretim Tesisi'nde topladıklarını anımsatarak, yeniden yapılanma kapsamında bu yıl içinde yeni iÅŸletmeler açtıklarını, yeni ürünlerinin yanı sıra hizmet ağını geniÅŸlettiklerini söyledi.      Yiyecek ve içecek alanında da hızlı büyüme stratejisi belirleyen Divan'ın endüstriyel yemek sektörüne ''7'' markasıyla girdiÄŸini ifade eden Berk, ''(YemeÄŸimiz iÅŸinize gelecek) sloganıyla yola çıktığımız endüstriyel yemek sektöründeki bu rekabetçi markamız, Türkiye'nin 7 bölgesinde birçok iÅŸletmeye, binlerce çalışana Divan'a özgü kalite ve lezzet farkını yansıtan uygun fiyatlardaki yemeklerini en son piÅŸirme, soÄŸutma, hijyen teknolojisi hızı ile sunacak'' diye konuÅŸtu.  Ãœmraniye'deki tesislerinde 420 çalışan ile hazırlanan yemeklerin yanında geleneksel yemeklerin de üretileceÄŸini, ürün yelpazesini çeÅŸitlendirileceÄŸini anlatan Berk, ''Åžu anda 14 ÅŸehirde günde 20 bin kiÅŸiye yemek saÄŸlayan '7', bu ayın sonunda günde 35-40 bin çalışana yemek sunacak'' dedi. Kamil Berk, yakın gelecekte endüstriyel yemek sektöründe lider  olacaklarına inandıklarını belirtti.       YEMEK PAZARININ BÃœYÃœKLÜĞÜ 5 MÄ°LYAR DOLAR Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Berk, endüstriyel yemek sektöründe kaliteden ödün vermeden istikrarlı büyümek istediklerini dile getirerek, ''Hedefimiz, istikrarlı ÅŸekilde sektörde kök salarak faaliyet göstermek'' diye konuÅŸtu.  Verimli olan her yere gidebileceklerini belirten Berk, ''Rusya'ya açılmayı düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Dışardaki ilk faaliyetimiz inÅŸallah 2004 sonu veya 2005 başında cafe ve lokanta alanında olacak. Endüstriyel yemek daha sonra. Rusya'da ilk etapta Moskova'yı düşünüyoruz'' dedi.  Kamil Berk, bir soru üzerine, Ãœmraniye'deki tesise 6 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını bildirdi. Divan ''7'' Endüstriyel Yemek Müdürü Aslan ErdaÄŸ AteÅŸ de, endüstriyel yemek sektöründe 3 bin 500 tanesi Ä°stanbul'da olmak üzere ülke genelinde 5 bin firma bulunduÄŸunu, sektörde 45 bin kiÅŸinin istihdam edildiÄŸini söyledi. AteÅŸ, bir soru üzerine, endüstriyel yemek sektörünün büyüklüğünün 5 milyar dolar civarında olduÄŸunu bildirdi.  ''7'' müşterileri arasında Beko, Amerikan Hastanesi, Ford Otosan, Arçelik, Show TV, Koç Holding, Demirdöküm gibi kurumların bulunduÄŸunu aktaran AteÅŸ, bu yıl 20 milyon euro ciro hedeflediklerini kaydetti.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!