DİSK'ten 12 Eylül'ün yıldönümünde meşaleli yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

DİSKten 12 Eylülün yıldönümünde meşaleli yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 21:59

Aralarında DİSK'in öldürülen kurucu başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan'ın da bulunduğu DİSK üyesi yaklaşık yüz kişi, Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na yürüdü

Haberin Devamı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde, Beyoğlu’nda meşaleli yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, 12 Eylül yasalarının hala yürürlükte olduğunu söyledi.

Aralarında öldürülen DİSK’in kurucu başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan’ın da bulunduğu DİSK üyesi yaklaşık yüz kişi, saat 19.30’da Galatasaray Lisesi önünde toplandı. “12 Eylül AKP ile sürüyor" yazılı pankart açan eylemciler, meşalelerle Taksim Meydanı’na yürüdü. Sık sık, “Darbelerden hesabı emekçiler soracak", “Direnen emekçiler onurumuzdur", “Faşizme karşı omuz omuza", “Katil ABD işbirlikçi AKP" şeklinde slogan atan eylemciler adına basın açıklamasını DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu okudu. Açıklamada, 12 Eylül’ün ABD projesi olduğunu, günümüzde bu projenin devamının AKP olduğunu belirten Serdaroğlu, “AKP darbelere karşı değildir. AKP kendisine karşı yapılan darbelere karşıdır. Bunun en somut göstergesi 12 Eylül faşişt darbesine karşı tutumudur. AKP siyasi varlığını 12 Eylül’e borçludur. Bu nedenle 12 Eylül’ün bütün kurum ve kuruluşlarını korumaktadır. YÖK, RTÜK, HSYK, ÖYM’lere karşı değildir. Bütün bu kurumları AKP’lileştirerek ayakta tutmaktadırö dedi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 12 Eylül’ün ülkede ve işçiler üzerinde yarattığı olumsuzları rakamlar vererek sıralayan Serdaroğlu, 12 Eylül’ün getirdiği yasalara ve bu yasaların devamını sağlayan AKP iktidarına karşı aralıksız mücadele edeceklerini söyledi.

Eylem, açıklamanın ardından olaysız şekilde sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!