Dışişleri: Bombalama ağır sonuçlar yaratabilir

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri: Bombalama ağır sonuçlar yaratabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2001 22:10

Dışişleri Bakanlığı, hafta sonunda İsrail'in çeşitli şehirlerinde meydana gelen, 40'dan fazla kişinin yaşamını yitirmesine ve çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırılarının Türkiye tarafından yapılan açıklamayla şiddetle kınandığı hatırlatılarak, bugün İsrail ordu birliklerine ait helikopterlerin Gazze`de çeşitli hedefleri bombalamasının da kaygıyla karşılandığını bildirdi.

"Filistin Ulusal Özerk Yönetimi Başkanı Yaser Arafat'ın karargahının hedef alınarak bombalanmış olması daha ağır sonuçlara yolaçabilecek niteliktedir. Bu gelişmeler büyük endişeyle karşılanmıştır. Bu misilleme hareketleriyle, terör eylemlerine girişen barış karşıtı teröristlerin amaçlarına hizmet edilmekte olduğunu düşünüyoruz" denilen Bakanlık açıklamasında, olayların bu şekilde devam etmesinin, kontrolün kaybedilmesine ve sonucunun ne olacağı kestirilemeyen bir yola girilmesine yol açmasından endişe edildiği vurgulandı.

"Şiddetin ve güç kullanımının karşılıklı olarak tırmandırılması barış gayretlerini tamamen akamete uğratacak, bu gelişmelerin son derece olumsuz etkileri, sadece İsrail ve Filistin topraklarında değil, tüm bölgede, uluslararası camiada hissedilebilecektir" denilen Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, her iki taraftan da azami itidalle hareket etmelerinin beklendiği vurgulandı.

Filistin tarafına, terör eylemlerinin faillerinin bulunması ve mensup oldukları örgütlere karşı, bu tür eylemlerin tekrarının önlenmesi için taviz verilmeden gerekli her türlü tedbirin alınması, İsrail tarafına da askeri harekata son vermesi çağrısında bulunan Türkiye'nin Başbakan Bülent Ecevit'in Filistin Devlanı Yasser Arafat'la telefon görüşmesi yaparak Türkiye'nin endişe ve görüşlerimizi aktardığı hatırlatıldı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Başbakan Ecevit'in aynı hususları İsrail Başbakanı Ariel Şaron'a da ilettiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!