Dışişleri Bakanlığı sözcüsünden AB'ye tepki

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığı sözcüsünden ABye tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 14:06

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, "Türkiye'nin, Belçika'nın AB Dönem Başkanlığından beklentisinin önümüzdeki dönemde AB'nin çıkardığı arızaları gidermesi olduğunu" söyledi.

Haberin Devamı

Özügergin, düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine, Türkiye'nin Belçika Dönem Başkanılığından beklentilerinin, AB'den beklentilerle ölçüştüğünü belirtti.

Muhtelif ülkelerin veya kişilerin muhtelif politikalarından dolayı açılamayan fasıl sayısının 18 olduğunu ifade eden Özügergin, "Belçika Dönem Başkanlığından beklentimiz, önümüzdeki dönemde AB'nin çıkardığı arızaları gidermesidir" diye konuştu.

AB'nin Türkiye ile nereye gitmek istediğini düşünmesi gerektiğini söyleyen Özügergin, Türkiye'nin AB üyeliğini stratejik bir hedef olarak ortaya koyduğunu kaydetti.

Özügergin, "Fasılları açmıyorsunuz, sonra ekseniniz kaydı diyorsunuz. Nasıl bir şey bu. AB'nin tutarlı olması gerekir. Belçika'dan beklediğimiz de, bu tutarlılığı sergilemesi" dedi.

Sözcü Özügergin, bur başka soru üzerine de, Belçika'da yapılacak HAK toplantısında "Gıda Güvenliği" faslının bir aksilik olmazsa açılmasının öngörüldüğünü belirterek, bu faslın açılması için İspanya'nın olağanüstü bir gayret gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!