Türk askeri çekilsin demedim

Güncelleme Tarihi:

Türk askeri çekilsin demedim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2005 01:46

Kıbrıs Rum Kesimi Ana Muhalefet Partisi olan Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) lideri Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından ‘yakışıksız ve çirkin’ diye nitelenen ‘Türk askeri Kıbrıs’tan çekilsin’ sözlerine dün açıklık getirdi ve ‘Ben böyle söylemedim’ dedi.

Gül dün AKP Genel Merkezi’nde DİSİ liderine Türkiye’ye gelmeden önce bir gazeteye verdiği demeçteki ‘Türk askeri adadan çekilsin’ sözlerini hatırlatarak, bu demeci son derece talihsiz bulduğunu vurguladı. Anastasiadis, Gül’ün bu tepkisi üzerine sözlerine açıklık getirerek, ‘Size samimi şekilde şunu söyleyeyim ki; ben böyle bir ifade kullanmadım. Sadece Kıbrıs Rum halkının hissiyatını ve kaygılarını dile getirdim. Ancak gazeteci bu sözlerimi Türk askeri, adadan çekilsin diye yansıtmış. Bu doğru değil’ dedi.

Gül de, Anastasiadis’e Rum tarafının Annan Planı’nı reddederek, Türk askerinin adadan çekilmesi planını da reddetmiş olduğunu söyledi.

ADRES YANLIŞ

Kıbrıs konusunda Türkiye’de siyasi kararlar alındığını vurgulayan Gül, Türk askerinin adada bulunmasının arkasında hükümet kararı ile uluslararası anlaşmalar olduğunu dile getirdi. Gül, ayrıca ‘Türk, Rum ve Yunanlı politikacılar üzerlerine düşeni yapmazlarsa, adada yeni nesiller geçmişin bölünmüşlüğünü yaşamaya devam edecekler’ diyen Anastasiadis’e, şu mesajı verdi:

‘Bu dedikleriniz doğru da adresi yanlış. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı sorunun çözümü için 24 Nisan öncesi ve sonrası elinden geleni yaptı. Türkiye’nin ve Türk tarafının nasıl sorumluluk gösterdiğine tüm dünya şahittir. Sizin bu sorumluluğu Kıbrıs halkını Annan Planı’na hayır demeye davet eden Papadapulos’a hatırlatmanız gerekir. Artık bundan sonra önemli olan çözüm için Kuzey ile Güneyin uzlaşmasıdır. Biz her türlü desteğe hazırız.’ n
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!